InstagramFacebookYoutube
Tréning

Ako získať väčší hrudník s jednoduchými cvikmi?

02. júna 2016
Ako získať väčší hrudník s jednoduchými cvikmi?
Ak chcete zväčšiť objem svojho hrudníka, nemusíte robiť žiadne experimenty a hľadať nové cviky, ktoré vás dostanú z trápenia. Stará dobrá klasika totiž funguje. Len treba vedieť, ako na to.

Ak by ste chceli vybudovať väčšie prsné svaly, základom budú jednoduché viackĺbové cviky, ktoré poznáme od nepamäti. Naozaj nepotrebujete nič viac, ako kľuky, tlaky a rozpažovania.

Robte kľuky správnym spôsobom
Mnoho ľudí podceňuje význam kľukov pri tréningu hrudníka, ale ide skutočne o unikátny a osvedčený cvik, ktorý vám pomôže spevniť hrudník a ramená prirodzeným spôsobom. Pomôže hlavne vtedy, ak ho budete vykonávať správne. Základom je mať lakte bližšie k telu, nie v pravom uhle k trupu. Je treba mať vyrovnané telo a pohyby vykonávať pomaly a kontrolovane.

Článok pokračuje pod reklamou


Benčpres
Z cvikov, pri ktorých sa využívajú činky, je stále dominantnou silou benčpres. Dôležité však je pripomenúť, že kvalita vyhráva nad kvantitou. Znamená to, že sa viac musíte sústrediť na správnosť vykonávania cviku ako na váhu, ktorú si naložíte na činku. Ak to s ňou preženiete, uberiete z potenciálu tohto cviku. Je tiež dôležité, aby ste ho vykonávali aj na šikmej lavičke hlavou hore. Ak máte problémy s ramenami, v tejto verzii sa môžu viac hodiť jednoručné činky. Tie zase však nemôžu byť ani príliš ľahké.

Predvyčerpanie rozpažovaním
Viac pri raste hrudníka pomôžu tlakové cviky, ale aj rozpažovania sú užitočné. A to nie len preto, že pomáhajú tvarovať sval. Ďalší význam majú vtedy, ak máte problém tlakovými cvikmi lepšie precítiť prsné svalstvo. Tento problém je bežnejší, ako by ste čakali a často je dôvodom, prečo hrudník stagnuje – viac práce odvádzajú ramená a tricepsy. Odpoveďou je predvyčerpanie pár ľahkými sériami rozpažovaní, ktoré predchádzajú tlakovému cviku. Svaly už budú aktivované. S intenzitou však opatrne a nikdy nepríďte ani blízko k svalovému zlyhaniu. O to by sa mali postarať aj náročnejšie tlaky. Skutočne len pár sérií s ľahkými váhami.

Dostatok bielkovín
Mnoho ľudí pri rozvoji hrudníka sústreďuje svoju pozornosť na cvičenie, ale rovnako dôležitá je aj výživa. Na svalový rast je dôležité prijímať viac kalórií ako ich vydáme z tela, no nie až príliš veľa. To, naopak, spôsobí, že vám bude rasť brucho a vaše prsné svaly zatieni vrstva tuku. Základom sú bielkoviny, ktoré by ste mali prijímať najmä z mäsa, vajec, orechov, strukovín či doplnkov výživy.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist