InstagramFacebookYoutube
Motivácia

Štyri kroky k tomu, aby ste sa namotivovali pred tréningom

12. júna 2016
Štyri kroky k tomu, aby ste sa namotivovali pred tréningom
Či už máte problém odštartovať alebo sa udržať v „zóne“, vždy sa zíde nový motivačný impulz. Niekedy nestačia ani dobré úmysly. Našťastie, aj trápenie so získaním motivácie sa dá poraziť. Nasledujúce štyri kroky by vám mali pomôcť.

Aká je vaša vnútorná viera?

Prvým krokom je určiť si, ktoré myšlienky spôsobujú, že porážate sami seba. Môže ísť o maličkosti, ktoré vám pravidelne behajú po rozume – myslíte si, že ste leniví, tuční alebo si hovoríte celé vety, ako „nemám rád svoje telo“ či „ja nikdy neschudnem“. Zamyslite sa nad tým a uvedomte si, že pokiaľ si to budete stále myslieť, bude to mať vplyv aj na to, či sa vám bude chcieť ísť cvičiť alebo nie.

Akú úlohu táto viera zohráva vo vašom živote?

Ak ste identifikovali negatívne myšlienky, ktoré vás spomaľujú, je čas urobiť ďalší krok. Zamyslite sa teraz nad situáciami vo vašom živote, ktoré tieto myšlienky ovplyvňujú. Ak totiž budete presvedčení, že neschudnete, tak sa vám nebude chcieť ísť ani cvičiť, poviete si: „Aký to má zmysel?“. Ak budete myslieť negatívne, vaše záväzky stratia na sile. Problémom je, že všetko začína postupne a nakoniec to skončí tým, že na cvičene i zdravý životný štýl nakoniec zanevriete úplne.

Článok pokračuje pod reklamou


Aká je vaša pozitívnejšia viera?

Pri treťom kroku dochádza k zmene myslenia. Treba počas neho zmeniť negatívne myslenie, ktoré vás ťahalo zlým smerom, na pozitívne, ktoré zvýši aj vašu motiváciu a túžbu po cvičení. Všetky „nemôžem, nedokážem, nezvládnem“ treba zmeniť na „môžem, dokážem, zvládnem“. Treba myslieť pozitívne, treba si začať veriť. Ak nebudete myslieť pozitívne a veriť si, budete to mať vždy s motiváciou ťažké. Treba si hovoriť pozitívne slová, fázy, vety. Čím častejšie si ich budete hovoriť, čím viac na ne budete myslieť, tým na tom budete lepšie.

Ako tú vieru dnes uplatníte v praxi?

Posledným krokom je následne zobrať pozitívnu vieru z vašej hlavy do fyzického prostredia. Napíšte si slová a frázy, ktoré vás inšpirujú na papier. Výskumy dokazujú, že už pohľad na takéto slová dokáže v podvedomí podporiť vytrvalosť a zápal do cvičenia. Umiestnite si ich na rôzne miesta, na chladničku, počítač a pripomínajte si ich pravidelne. Môžete si tiež niekde umiestniť fotky, ktoré vás budú inšpirovať. Ak už ste v minulosti boli v skvelej forme a máte fotku na pripomienku, urobíte dobre, ak sa na ňu budete pravidelne pozerať. To je totiž najlepší dôkaz, že na to máte. A keď ste to ešte predtým nedokázali, verte, že keď to dokázalo už toľko ľudí, tak to môžete dokázať aj vy! A ak si budete veriť, tak to skôr či neskôr aj dokážete.

zdroj: Cut And Jacked


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist