InstagramFacebookYoutube
Pre ženy

10 jedál, ktoré by žena vo forme mala jesť

01. októbra 2016
10 jedál, ktoré by žena vo forme mala jesť
Magazín Fitness požiadal nutričnú poradkyňu Allison Enkeovú, aby zostavila prehľad jedál, ktoré musí mať každá žena po ruke, ak to s cvičením a zdravým životným štýlom myslí vážne.

Ak chcete podávať čo najlepšie výkony v posilňovni, musíte sa aj dobre stravovať. A nasledujúcich 10 jedál vám poskytne energiu na cvičenie, udrží vás zdravé a dodá vám aj potrebné látky na zotavenie sa z náročného tréningu:

1. Ovsená kaša - rozpustná vláknina znižuje riziko srdcovocievnych ochorení. Ovsená kaša je prospešná pre vaše trávenie a dodá vám pomaly uvoľňujúcu sa energiu na niekoľko hodín.

Článok pokračuje pod reklamou


2. Bobuľovité ovocie - bobuľovité druhy ovocia poskytnú okrem vlákniny aj cenné antioxidanty, ktoré vás udržia v dobrom zdravotnom stave. Pomôžu vášmu mozgu, očiam i srdcu. Výhodou je, že majú málo kalórií.

3. Ryby - tučné ryby sú najlepším zdrojom omega-3 mastných kyselín a poskytujú aj vitamín D, ktorý množstvu žien chýba. Spolu s vápnikom pracuje na udržovaní kostí v čo najlepšom stave.

4. Ľanové semienka - ak nie ste na ryby, tak dostatok omega-3 mastných kyselín obsahujú aj ľanové semienka. Spolu s nimi prichádza vhod aj vláknina.

5. Quinoa - toto čoraz populárnejšie jedlo obsahuje 9 esenciálnych aminokyselín, ako aj minerály posilňujúce kosti a podporujúce regeneráciu, najmä meď, fosfor, železo a horčík.

6. Grécky jogurt - grécky jogurt obsahuje dvakrát toľko bielkovín ako bežný jogurt. Bojuje proti hladu a probiotické baktérie podporujú trávenie i imunitný systém.

7. Orechy - mnohé druhy orechov sú zdrojom bielkovín, vlákniny a vitamínu E. Najvhodnejšie je mať v zásobe mandle, ktoré dodávajú energiu a podporujú srdcovocievne zdravie.

8. Strukoviny - fazuľa, hrach či šošovica obsahujú vlákninu a bielkoviny, ktoré vás pomáhajú nasýtiť. Sú veľmi dobrým rastlinným zdrojom bielkovín.

9. Tmavá listová zelenina - je bohatá na vápnik, vlákninu, vitamín C a iné antioxidanty, ktorými podporuje zdravie. Obsahuje aj látky podporujúce zrak a neobsahuje pritom veľa kalórií.

10. Vajcia - bielkoviny vo vajciach pomôžu obnovovať svaly, ktoré sú počas ťažkých tréningov poškodené. V žĺtku nájdete aj veľa ďalších cenných živín. Preto by ste ich mali jedávať celé.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist