InstagramFacebookYoutube
Pre ženy

Suplementy pre ženy – spevňovanie a budovanie svalov

10. decembra 2016
Suplementy pre ženy – spevňovanie a budovanie svalov
Ak poctivo cvičíte v posilňovni a vhodne sa stravujete, môžete svoje výsledky posunúť ešte na čosi vyššiu úroveň. Pomocnú ruku vám podajú doplnky výživy. Ktoré vám pomôžu, ak je vašim cieľom spevňovanie a budovanie svalov?

Ak chcete budovať svaly, tréningové snaženie musíte podporiť stravou bohatou na bielkoviny. Prospešné sú aj nasledujúce suplementy, ktoré vám pomôžu k rasu svalov bez toho, aby ste spolu s nimi prijali hromadu tukov:

1. Srvátkový proteín - absolútnym základom je srvátkový proteín, ktorý dodá telu rýchle bielkoviny potrebné pre regeneráciu i rast svalovej hmoty. užíva sa pred a po tréningu v zhruba 20-gramovej dávke.

Článok pokračuje pod reklamou


2. Kreatín - druhý najdôležitejší suplement pre rast svalov je kreatín, ktorý dodáva energiu pre cvičenie, zvyšuje silu a podporuje rast svalovej hmoty. Odporúča sa prijať 3-5 gramov pred a po tréningu.

3. BCAA - po dvoch kľúčových suplementoch prichádzajú na rad rozvetvené aminokyseliny BCAA, ktoré sa tiež odporúčajú ako základ. Ak ich nebudete brať, nebude to však až taký problém. Päťgramová dávka sa hodí pred cvičením a po cvičení, pred spaním a po spaní.

4. Kazeín - menej dôležitý je kazeínový proteín, no ak chcete podporiť budovanie svalov aj počas spánku, veľmi sa hodí. Obsahuje totiž pomaly uvoľňujúce sa bielkoviny. Postačí vám jedna odmerka pred spaním. Efektívne sa dá nahradiť tvarohom.

5. Beta-alanin - už medzi pokročilé suplementy možno zaradiť aminokyselinu, ktorá pomáha redukovať tuk vo svaloch a zvyšovať vašu výkonnosť počas tréningu. Hodí sa užívať v dávke 3-5 gramov najmä pred tréningom, no aj po ňom.

6. Arginin - táto aminokyselina rozširuje cievy a tým pomáha dostať potrebné živiny efektívnejšie tam, kde sú potrebné. Podporuje rast sily, svalov a dokonca vplýva na spaľovanie tukov. Pre maximálny účinok treba užívať po zobudení, pred cvičením a pred spaním v 3 až 5 gramoch.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist