InstagramFacebookYoutube
Kulturistika

Tréning kulturistu XII. – Big Ramy a jeho tréning prednej časti stehien

21. decembra 2016

Big Ramy, vlastným menom Mamdouh Elssbiay, patrí medzi tých objemnejších kulturistov. Z jeho veľkých svalov pritom lákajú pozornosť najmä nohy, ktoré pritom nevypracoval žiadnym špeciálnym tréningom.

Elssbiay vsádza na overenú klasiku a drží sa základných cvikov. Jeho tréning štvorhlavého svalu stehenného vyzerá na pohľad jednoducho, no vždy sa v ňom snaží zo seba dostať maximum. Len to je totiž cesta k úspechu a jeho tajomstvo.

V tréningu nájdeme len štyri cviky – predkopávanie, drepy, leg press a drepy na stroji, ktoré sú podobné hacken drepom. Predkopávania berie ako zahrievanie a urobí ich v troch sériách po 20 až 25 opakovaní. V hornej polohe chvíľu zotrvá, niekedy až 3 sekundy, aby precítil kontrakciu. Zvyšné cviky cvičí v štyroch sériách, v ktorých sa opakovania pohybujú od 10 do 25. Pri drepoch sa mu často osa činky pod tlakom kotúčov až prehýba.

Článok pokračuje pod reklamou


Pravidlami Big Ramyho sú koncentrovať sa na základne cviky, robiť opakovania v úplnom rozsahu, drepy robiť vždy v perfektnom prevedení a nebáť sa tréningu na stroji. Stehná cvičí raz týždenne a verí, že najlepší rozvoj zaručia série, v ktorých je minimálne desať a nanajvýš 25 opakovaní.

Big Ramy a jeho tréning prednej časti stehien
Cvik Série Opakovania
Predkopávania 3 20-25
Drepy 4 10-15
Leg Press 4 15-25
Drepy na stroji 4 10-15

Elssbiay má vo zvyku trénovať zadnú časť stehien (hamstringy) so sedacími svalmi oddelene. Aj tam využíva overenú klasiku – zakopávania na úvod (v sede i v ľahu), mŕtve ťahy s vystretými nohami či výpady s veľkou činkou na ramenách.

zdroj: FLEX


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist