InstagramFacebookYoutube
Výživa

Chyby, ktoré muži robia často vo výžive

31. januára 2017
Chyby, ktoré muži robia často vo výžive
Mnoho chlapov by rado upravilo svoj zovňajšok a zbavilo sa nadbytočných kilogramov. Neustále sa však dopúšťajú chýb v stravovaní tým, že jedia falošné zdravé jedlá či robia iné chybné rozhodnutia s dobrými úmyslami.

Ak chcete úspešne schudnúť a nehádzať si polená pod nohy, dbajte na to, aby ste nerobili tieto chyby:

1. Ignorovanie jasných vecí - muži majú tendenciu viesť diétu podľa nejakého vzoru a vyšperkovať si ju doplnkami výživy. Zabúdajú však na samozrejmosti, ako je každodenný príjem piva, mrazená pizza na obed, balík orechov na posedenie a podobne. Najlepším spôsobom, ako to riešiť, je viesť si denník a jedlá si podrobne zapisovať.

Článok pokračuje pod reklamou


2. Prijímanie nedostatku kalórií - obmedziť dramaticky príjem kalórií je bežná prax, pretože je známe, že chudnete, ak prijmete menej kalórií ako ich fyzickou aktivitou spálite. Ak to však preženiete pripravíte sa o cenné živiny, spomalíte si metabolizmus a ohrozíte svoju svalovú hmotu.

3. Jedenie falošných zdravých jedál - mnoho mužov si kúpi v supermarkete pohodlné jedlá, ktoré sú zaškatuľkované ako zdravé, či už ide o spracované jedlá či rôzne tyčinky a podobne. Skutočnosť je však iná. Často sú plne cukrov. Spracované jedlá zdravé nie sú a často sú chytákom aj potraviny označené ako prírodné, organické, bezlepkové, netučné či srdcu prospešné. Treba venovať pozornosť tomu, čo jete.

4. Víkendové pánske jazdy - alkohol znižuje hladinu cholesterolu u mužov až o 23 %. Už po dvoch drinkoch sa pritom schopnosť tela spaľovať tuky znižuje až o 75 %. Ak vám záleží na chudnutí, vyhýbajte sa alkoholu a neponocujte – nočná regenerácia je kľúčová.

5. Príliš veľa sladených nápojov - ďalším tekutým prešľapom sú sladené nápoje, ktoré obsahujú veľa kalórií a jednoduchých cukrov. Tie spôsobujú, že ste ešte hladnejší. Vynechajte aj presladené športové a energetické nápoje. Radšej si uvarte kávu alebo zelený čaj.

6. Prílišný strach zo sacharidov - sacharidy sú moderným postrachom pri chudnutí, preto sa automaticky skoro každý koncentruje pri chudnutí na nízko sacharidovú diétu. Prijímať minimum sacharidov dlhý čas však nie je prospešné. Nevylúčte ich zo stravy, len sa naučte, ktoré by ste mali jesť a ktorým by ste sa mali vyhýbať.

7. Podceňovanie zeleniny - jedným zo zdrojov sacharidov, ktorých sa nemusíte báť, je zelenina. Tú muži podceňujú častejšie ako ženy, pričom obsahuje veľa vlákniny pri nižšom množstve kalórií, ktorá je pri chudnutí užitočná. Navyše prospieva aj zdraviu.

8. Nedostatočný príjem vody - väčšina ľudí je dehydrovaná a ani o tom nevedia. Voda je veľmi dôležitá pre vašu výkonnosť pri cvičení i pre procesy, ktoré pomáhajú spaľovať tuky. Väčšina mužov jej však nevenuje dostatočnú pozornosť.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist