InstagramFacebookYoutube
Suplementy

5 suplementov, po ktorých budete poriadne napumpovaní

15. februára 2017
5 suplementov, po ktorých budete poriadne napumpovaní
Všetci vieme, aké je napumpovanie dôležité – je to jeden z najväčších faktorov, ktoré oddeľujú poriadny tréning od priemerného. Ak máte problém dosiahnuť napumpovanie, pomocnú ruku vám počas vášho ďalšieho tréningu podá nasledujúcich päť suplementov.

1. AGMATÍN
Tento doplnok výživy je čoraz populárnejší a v mnohých predtréningových doplnkoch začína nahrádzať arginín. Agmatín je produktom dekarbonizácie arginínu a podporuje syntézu oxidu dusnatého, ktorý sa stará o samotné napumpovanie. Funguje aj ako inhibítor oxidu dusného, ktorý efekt oxidu dusnatého znižuje. Ak už túto látku neobsahuje váš predtréningový doplnok výživy, prijmite agmatín 30 až 45 minút pred tréningom v 500- až 1000-mg dávke.

2. BETAÍN
Betaín sa ukázal byť efektívny v zvyšovaní úrovne oxidu dusnatého i v podporovaní telesnej výkonnosti. Jedna štúdia dokonca ukázala, že hladinu oxidu dusnatého zvýšil až o 62 % za jeden týždeň. Ďalší výskum potvrdil zvyšovanie výkonnosti i svalovej hmoty. Betaín totiž pomáha zefektívňovať proteínovú syntézu. Efektívne dávky betaínu začínajú na hodnotách 2,5 až 6 gramov na deň.

Článok pokračuje pod reklamou


3. EXTRAKT Z CVIKLY
Tento prírodný extrakt je bohatý na nitráty, ktoré podporujú tvorbu oxidu dusnatého, a okrem napumpovania vám prinesie aj vyššiu výdrž pri intenzívnom posilňovaní. Má vplyv na svalové kontrakcie, znižuje únavu a zlepšuje efektivitu cvičenia. Väčšinou sa tento extrakt nachádza v predtréningových stimulantoch a „pumpách“. Ak ho chcete prijať individuálne, vyskúšajte 500mg dávku 30 až 45 minút pred cvičením.

4. CITRULÍN MALÁT
Citrulín nepomáha len produkcii oxidu dusnatého a neprináša vášmu telu len poriadne napumpovanie, ale zlepšuje aj aeróbnu a anaeróbnu vytrvalosť, dodáva cvičencovi energiu a odďaľuje jeho únavu. Zohráva aj podstatnú úlohu pri syntéze bielkovín a skvalitňuje proces regenerácie. Ak chcete využívať tento doplnok, výskumníci tvrdia, že potrebujete prijať 5 až 10 gramov denne.

5. EXTRAKT Z ČERVENÉHO VÍNA
Mnoho súťažných fitnesákov a kulturistov prisahá, že im extrakt z červeného vína pomáha napumpovať svaly predtým, ako vystúpia na pódium. Výskumníci to dokonca potvrdili s tým, že za to môžu polyfenoly, ktorých je v červenom víne veľa. Extrakt pomáha podporovať cirkuláciu krvi a má aj protizápalové vlastnosti. Odporúča sa prijať 50mg dávku extraktu s minimálne 50% obsahom polyfenolov 15 minút pred tréningom.

zdroj: fitnessrfformen


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist