InstagramFacebookYoutube
Motivácia

Sedem tipov, ako prekonať prekážky vo vašom tréningu

19. februára 2017
Sedem tipov, ako prekonať prekážky vo vašom tréningu
Mali by ste vedieť, že pravidelné cvičenie neprináša len zlepšenie vašej fyzickej podoby, ale aj stavu vášho fyzického i mentálneho zdravia. Napriek tomu má však mnoho ľudí problém cvičiť pravidelne.

Často sa vyskytne prekážka, na ktorú sa ľudia radi vyhovoria. V skutočnosti im však chýba dostatočná motivácia a disciplína, ktorú si môžete vylepšiť nasledujúcimi siedmimi tipmi. Tie vám pomôžu prekonať prekážky a trénovať pravidelne.

1. Urobte si z cvičenia prioritu - všetci z nás toho máme v živote veľa a často cvičenie patrí k aktivitám s nízkou prioritou. Všimnite si však, že aj množstvo z tých najúspešnejších a najzaneprázdnenejších ľudí si nájde čas na cvičenie. Vedia totiž, že je dôležité. Uvedomte si to aj vy, dajte mu vysokú prioritu a začleňte si ho do svojho dňa.

Článok pokračuje pod reklamou


2. Stanovte si menšie ciele - určite máte radi ten pocit, keď niečo dosiahnete. Aj menšie úspechy vás dokážu motivovať. Preto by ste si mali stanovovať aj menšie ciele, ktoré budú nasledovať k tomu veľkému a dodajú vám mentálnu podporu. Uvidíte totiž, že napredujete.

3. Dodržiavajte konkrétny plán - keď už máte pre tréning vytvorené miesto vo vašom dennom harmonograme, mali by ste si vybrať tréningový plán, ktorý budete dodržiavať. Vďaka tomu budete vždy vedieť, čo vás čaká a nebudete strácať čas rozmýšľaním.

4. Pravidelne svoj plán meňte - tréningový plán by ste mali meniť každé štyri až šesť týždňov. Ak vám bude prinášať výsledky a potešenie dlhšie, môžete ho s menšími úpravami vykonávať aj dlhšie. Zmena však vedie k spestreniu, ktoré eliminuje nudu a nezáživnosť.

5. Majte pripravený záložný plán - niekedy sa stane, že musíte odcestovať alebo je zavretá posilňovňa. Pre takéto prípady musíte mať pripravený plán B. Musíte byť pripravení na nečakané udalosti tak, aby vám ani oni nenarušili tréningovú snahu.

6. Nájdite osobu, ktorá vám pomôže - mať k dispozícii osobu, ktorá vám vie pomôcť v ťažkých časoch, je na nezaplatenie. Ak máte problém s motiváciou, zavolajte jej, nech vás motivuje. A ešte lepšie – nájdite si tréningového partnera, ktorý vám môže raz za čas robiť pri cvičení spoločnosť.

7. Naplánujte si strategické voľno - ak cvičíte pravidelne a dlhodobo, môžete nečakané nástrahy využiť aj ako strategické voľno. Buď pár dní dáte telu čas na zotavenie alebo si dajte týždeň ľahšieho cvičenia. Pomôže vám to fyzicky i psychicky.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist