InstagramFacebookYoutube
Kulturistika

Tréning kulturistu XV. – Evan Centopani a dvakrát tricepsy

22. marca 2017

Tricepsy sú partiou, ktorá oddeľuje amerického kulturistu Evana Centopaniho od zvyšku štartového poľa. Sú jeho výstavnou partiou už od roku 2007, kedy sa stal profesionálom. Niet sa teda čudovať tomu, že pri jeho osobe sa pozrieme práve na tréning tricepsov.

Ak chcete vybudovať dokonalé paže, nemôžete sa koncentrovať len na rozvoj bicepsov. Väčšinu hmoty tvoria tricepsy, ktoré sú kľúčové pri budovaní komplexného vzhľadu rúk. Na rozdiel od bicepsov sa nimi môžete pochváliť aj bez napínanie svalov. A možno vám v ich rozvoji pomôže aj tréning, ktorý vykonáva Centopani.

V tomto diele nášho seriálu sa pozrieme až na dve rutiny, ktoré rodák z Connecticutu využíva. Ako prvý bude jeho tréning v objemovej fáze prípravy, kedy sa snaží nabrať hmotu. Tréning nie je príliš komplikovaný a ani nie je dlhý. Vykonáte počas neho štyri cviky spojené do dvoch supersérií. Tých absolvujete dokopy osem, pričom opakovania budú na úrovni 8-12.

Článok pokračuje pod reklamou


Centopaniho objemový tréning tricepsov
Cvik Série Opakovania
Superséria:
Stláčanie kladky
Francúzske tlaky
4 8-12
Superséria:
Extenzie za hlavou s jednou rukou
Kľuky na bradlách so záťažou
4 8-12

Keď sa Centopanimu blíži súťaž, presúva svoju pozornosť na rysovanie. Zmenou prechádza aj tréning tricepsov. Stále pôjde o dve supersérie vykonávané dokopy osemkrát, ale pôjde o odlišné cviky a vyšší počet opakovaní – 12 až 15. Výnimku tvorí posledný cvik, ktorý vykonáva s o čosi nižším počtom.

Centopaniho predsúťažný tréning tricepsov
Cvik Série Opakovania
Superséria:
Stláčanie kladky s lanovým adaptérom
Kľuky na bradlách so zážažou
4 12-15
Superséria:
Kickback
Extenzie za hlavou s jednou rukou
4
12-15
8-12

zdroj: Muscular Development


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist