InstagramFacebookYoutube
Tréning

Päť tajomstiev chudnutia a vybudovania vysnívaného tela

01. mája 2017
Päť tajomstiev chudnutia a vybudovania vysnívaného tela
Neschudnete a nevybudujete si telo svojich snov, ak sa nezbavíte podkožného tuku. Trvalá zmena nevychádza len z krátkodobého nadšenia pre cvičenie, ale potrebujete si osvojiť prístup, ktorým sa zaviažete k novému životnému štýlu.

Prinášame vám päť tréningových tajomstiev, ktoré vám pomôžu vybudovať svoje vysnívané telo. Telo, ktoré bude vyšportované a bude so sebou nosiť minimum tuku. Tu sú:

1. Mierte za jedným, nie viacerými cieľmi
Bolo dokázané, že človek je úspešnejší, pokiaľ sa nesnaží dosiahnuť viac cieľov naraz. Ak teda chcete vybudovať telo snov, najskôr si stanovte za cieľ spálenie nadbytočného tuku. Potom tento cieľ zameňte za nový – budovať čistú svalovú hmotu.

Článok pokračuje pod reklamou


2. Vybudujte si pevný stred tela
Dôležité je na začiatku si vybudovať silný a pružný stred tela. Ten totiž umožní maximalizovať váš cvičebný potenciál a takisto znižuje riziko poranenia, ktoré by vás mohlo vyradiť z tréningu na dlhšie obdobie alebo ho na dlhší čas obmedzovať.

3. Nepovýšte záťaž nad techniku prevedenia cviku
Pokiaľ ide o budovanie svalov či sily, nikdy sa nesnažte počúvať svoje ego a tlačiť na pílu využívaním príliš ťažkých váh. Okrem toho, že riskujete zranenie a bolesti kĺbov, znižujete aj efektivitu cvičenia. Ťažké váhy sú dôležité, ale ešte dôležitejšia je technika prevedenia daného cviku.

4. Uprednostňujte viackĺbové cviky
Viackĺbové cviky (tlaky, drepy, príťahy) sú najlepšie z viacerých dôvodov – efektívne budujú svaly, celkovú silu a pália veľa kalórií, pretože sú náročnejšie a zapája sa pri nich viac svalových skupín. Takisto lepšie budujú kondíciu a funkčnú silu ako izolované cviky.

5. Majte pod kontrolou svoju svalovú hmotu
Ak ste už prekonali hranicu 20 rokov, mali by ste sa snažiť posilňovaním a vhodnou stravou uchovávať alebo budovať svalovú hmotu, o ktorú starnutím postupne prichádzate. Práve dlhodobým pravidelným cvičením si ju však dokážete uchovať v čo možno najväčšej miere. Vaše vysnívané telo si tak udržíte čo najdlhšie. Nie len vďaka väčším svalom, ale aj rýchlejšiemu metabolizmu.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist