InstagramFacebookYoutube
Kulturistika

Tréning legendy VIII. – Ronnie Coleman a hrudník s bicepsmi

03. mája 2017

Ronnie Coleman. Meno, ktoré pozná každý fanúšik kulturistiky. „Big Ron“ sa zaradil medzi najväčšie ikony tohto športu. Bývalý policajt totiž vyhral rekordný počet profesionálnych súťaží a osemkrát po sebe ovládol aj prestížnu súťaž Mr. Olympia.

V tejto časti nášho seriálu sa pozrieme na tréning partií, ktoré typicky trénoval spolu a ktoré patrilo k jeho silným stránkam. U tohto rekordéra sa pozrieme na tréning, ktorý je populárny aj u kondičných cvičencov. Tréning hrudníka a bicepsov.

Coleman zvykol trénovať od pondelka do soboty krátko pred obedom. V pondelok absolvoval tréning nôh, v utorok chrbta a tricepov, v stredu ramien, vo štvrtok hrudníka a bicepsov, v piatok opäť nôh a v sobotu hrudníka, tricepsov a lýtok.

Článok pokračuje pod reklamou


V oboch tréningových jednotkách precvičoval hrudník podobne. V tom prvom využíval len tlaky, v druhom pridal aj rozpažovania jednoručkami na šikmej lavici. V tomto článku sa zameriame na ten prvý.

V ňom najskôr troma ťažkými cvikmi precvičil prsné svaly. Začínal troma sériami benčpresu na rovnej lavici, potom urobil tri série rovnakého cviku na šikmej lavici hlavou hore a následne tri série na šikmej lavici hlavou dole. Využíval ťažké váhy, ale robil relatívne viac opakovaní – 10 až 20.

Druhú polovicu typicky štvrtkového tréningu tvorili tri cviky na bicepsy. Začínal zdvihmi veľkej činky, po ktorých nasledovali koncentrované zdvihy jednoručky a nakoniec kladivové zdvihy. Opäť urobil cviky v troch sériách a opakovania držal v rozmedzí 15 až 20.

Colemanov tréning hrudníka a bicepsov
Cvik Série Opakovania
Benčpres 3 10-20
Benčpres na šikmej lavici 3 15-20
Benčpres na šikmej lavici hlavou dole 3 15-20
Bic. zdvihy s veľkou činkou 3 15-20
Koncentrované zdvihy s jednoručkou 3 15-20
Kladivové zdvihy 3 15-20

zdroj: healthyceleb


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist