InstagramFacebookYoutube
Kulturistika

Cez víkend je tu Olympia Weekend 2017 aj so slovenskou účasťou

11. septembra 2017

Fanúšikovia profesionálnej kulturistiky sa dočkali. Už len niekoľko dní nás delí od najväčšej kulturistickej súťaže, ktorú sprevádzajú aj ďalšie súťaže či populárna výstava. Je tu Olympia Weekend 2017, ktorý štartuje v americkom Las Vegas už vo štvrtok 14. septembra.

Vo štvrtok sa uskutočnia sprievodné akcie, vrátane tlačovej konferencie open kategórie kulturistiky. V piatok sa otvoria brány populárnej výstavy Olympia Expo a začne sa aj súťažiť. Kým kulturisti oboch kategórií absolvujú semifinále, uvidíme aj odovzdávanie prvých cien v kategóriách Fitness, Figure a Classic Physique.

V sobotu vyvrcholia všetky zvyšné súťažné disciplíny, vrátane Physique mužov i žien, Bikini, 212 Olympia. Najväčšiu pozornosť tradične púta „kráľovská kategória“ Mr. Olympia, ktorá zažije už svoj 53. ročník. Na ňom bude bojovať Phil Heath už o siedmy titul po sebe! A o finančnú prémiu vo výške 400 000 amerických dolárov. Spolu pôjde na finančné odmeny súťažiacich 1,3 milióna dolárov.

Článok pokračuje pod reklamou




Medzi účastníkmi nájdeme aj Slovenku

V posledných troch rokoch malo na pódiu v Las Vegas Slovensko dvojnásobné zastúpenie. Tento rok bude osamelým želiezkom v ohni Adela Ondrejovičová, ktorá sa po tretí raz po sebe kvalifikovala v kategórii Figure. Vlani súťažil aj kulturista Andrej Mozoláni, ktorý sa však v tomto roku kvalifikovať do ľahšej váhovej kategórie nedokázal.

V kategórii kulturistov do 212 libier bude najväčším favoritom päťnásobný šampión Flex Lewis, ktorý by však mohol mať o čosi väčšiu konkurenciu ako vlani. V tejto kategórii sa zúčastní aj Čech Milan Šádek. Česko bude mať zástupcu aj v hlavnej kategórii v podobe Lukáša Osladila.

V jeho kategórii dominuje Phil Heath, ktorého nedokázal nikto pokoriť v predošlých šiestich ročníkoch po sebe. Teraz bude mať na dosah vyrovnanie zápisu legendárneho Arnolda Schwarzeneggera. Aj jemu konkurencia rastie, ale je otázne, či ho dokáže niekto prekonať. Kai Greene opäť súťažiť nebude.

Vlani spestril Olympiu svojím návratom Kevin Levrone, ktorý však veľa vody nenamútil a skončil posledný. Tento rok zažije Las Vegas návrat ďalšej legendy. Flex Wheeler bude súťažiť v kategórii veteránov, Classic Physique.

Prihlásení súťažiaci:

Olympia - súťažiaci
Olympia - súťažiaci
Olympia - súťažiaci
Olympia - súťažiaci
Olympia - súťažiaci
Olympia - súťažiaci
Olympia - súťažiaci
Olympia - súťažiaci

Prenos opäť na Amazone

Fanúšikov z celého sveta roky tešila možnosť sledovať súťaženie na internete a zadarmo. Tá zostane zachovaná aj v tomto roku, v ktorom po druhýkrát prinesie priamy prenos internetový obchod Amazon.com, ktorý je hlavným partnerom podujatia. Vysielanie začína v noci z piatka na sobotu o 4:00. Sobotný program, vrátane finále Mr. Olympia, bude vysielaný v rovnakom čase v noc zo soboty na nedeľu.

Priamy prenos bude dostupný na: amazon.com/mrolympia

V nasledujúcich dňoch vám prinesieme ďalšie dôležité informácie pred začiatkom Olympia Weekendu a cez víkend nezabudneme na čerstvé sumáre zo súťaží. Sledujte SlovakFitness.sk na Facebooku a o nič neprídete.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist