InstagramFacebookYoutube
Tréning

Tlačovka: Big Ramy prišiel do Vegas ničiť sny. Chce poraziť aj Heatha

15. septembra 2017
Vo štvrtok sa v Las Vegas pred začatím samotného súťaženia uskutočnila tlačová konferencia, na ktorej sa o svojich ambíciách rozhovorili kulturisti z kráľovskej kategórie Mr. Olympia.

Najviac zaujali traja muži – Phil Heath, Dexter Jackson a Mamdouh Elssbiay. Posledný menovaný sa každoročne na Olympii krok po kroku zlepšoval. Vlani skončil štvrtý, no tento rok bude spokojný len s jedným jediným výsledkom. Koľký chce skončiť?

„Prvý,“ odvetil Big Ramy. „Som rád, že som tu medzi mojimi priateľmi. S veľkým rešpektom, ktorý mám voči ním, sem prichádzam iba pre prvé miesto. Každý rok sem chodím s cieľom vyhrať, ale tento rok sľubujem, že na pódium prinesiem niečo, čo ešte nikdy na Olympii nebolo.“

Článok pokračuje pod reklamou


Heath pokrčil plecami a zareagoval, že kým súperi toho veľa nahovoria, on bude len sám sebou a nedopustí, aby vyhral niekto iný ako on samotný.

„Tento rok tu budem zabijakom snov. Zajtra to nebude o rečiach, ale o faktoch a svaly budú hovoriť za všetko,“ kontroval Elssbiay.

„Čakal som na to. Čakal. Čo robí z Olympie niečo úžasné je, že súťažiaci tak veria svojim schopnostiam. O tom to všetko je. Trénujeme, robíme obetu, dávame všetko do toho, aby sme išli na pódium Mr. Olympia a ukázali vám, fanúšikom, a porotcom to, čo ešte nikdy nevideli. Viem presne, ako sa Ramy cíti. Ja som bol v tej istej pozícii na mojej prvej Olympii v roku 2008. Chápem, aké to bolo, keď som bol za Jayom Cutlerom. Viem však aj to, aké je to byť šampiónom,“ povedal Heath.

„Chápem to, nie je v tom žiaden nerešpekt. Očakávam to od Ramyho, Dextera, Shawna (Rhoden), od každého, ale preto trénujem tak tvrdo a dávam do toho tak veľa. Myslíte si, že toto je prvýkrát, čo mi niekto hovorí, že ma porazí? Nie. Kai Greene to hovoril stále a bol omnoho lepší ako niektorí chlapi teraz tu medzi nami. To je fakt. Ak to chcete hovoriť, môžete, ale aj ja som urobil zlepšenia a menil slabiny na silné stránky,“ povedal Heath.

Následne prišiel dialóg medzi Dexterom a Philom v podstate o tom, čo robí šampióna šampiónom, pričom padali aj prirovnania k slávnym boxerom Floydovi Mayweatherovi či Muhamadovi Allimu. Obaja si podobný rozhovor mohli dovoliť viesť, keďže obaja už Olympiu vyhrali.

Heath sa dotkol aj opätovnej absencie Greenea, ktorý bol v minulých rokoch jeho najväčším rivalom: „Nepotrebujeme tu Kaia. Nepotrebujeme ho tu... Kai sa pohol vpred a robí odlišné veci. Máme tu niekoľko neskutočných športovcov. Rešpektujte ich a nevyťahujte osoby, na ktorých práve teraz nezáleží. Nezáleží na nich.“

„The Gift“ naopak ocenil Jacksona za to, že je pravým šampiónom a pripomenul jeho rekordné tituly aj na Arnold Classic. Nakoniec je však práve on, kto bude môcť atakovať rekord na Mr. Olympia. Cez víkend sa bude môcť k nemu priblížiť už len na rozdiel jedného titulu. K Sandowovej soške v tomto roku má stále najbližšie. Či sa na tom niečo zmení, uvidíme zajtra.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist