InstagramFacebookYoutube
Výživa

Aj pivo môže mať prospešné účinky. Aké?

29. septembra 2017
Aj pivo môže mať prospešné účinky. Aké?
Pivo je obľúbeným nápojom mužov. Obsahuje však alkohol, ktorý je u ľudí venujúcich sa zdravému životnému štýlu považovaný za zlo. Nemusíte sa však z tohto dôvodu občasného pivka vzdávať. Má totiž aj svoje výhody.

Kým na mnohých miestach sa stretnete s nevýhodami alkoholu, len málokedy sa stretnete s tým, aké výhody má napríklad konzumácia piva. Samozrejme, nemáte to s ním preháňať, ale ak ho budete piť s mierou, môžete okrem chute a osvieženia získať toto:

1. Nižšie riziko rakoviny
Pivo obsahuje látku xanthohumol, ktorá je známa tým, že predchádza rakovine, pretže bojuje proti enzýmov podnecujúcich vznik rakoviny v tele. Pre tento účinok je známe aj červené víno. Pivo znižuje riziko najmä rakoviny prostaty, hrubého čreva a prsníkov.

Článok pokračuje pod reklamou


2. Nižšie riziko cukrovky
Alkohol v pive zvyšuje inzulínovú kapacitu, vďaka čomu pivo predchádza vzniku cukrovky. Tiež obsahuje rozpustnú vlákninu, ktorá pomáha kontrolovať krvný cukor. To boj proti cukrovke zvýrazňuje.

3. Ochrana pred Alzheimerovou chorobou
Jednou z najúžasnejších prospešných vlastností piva je jeho schopnosť predchádzať rozvoju Alzheimerovej choroby. Vedci tvrdia, že ľudia, ktorí ho pijú, majú nižšiu pravdepodobnosť tejto nepríjemnej mentálnej poruchy.

4. Posilnenie srdca
Pivo je prospešné aj pre srdcovocievne zdravie, pretože znižuje riziko problémov so srdcom. Je to vďaka prítomnosti antioxidantov nazývaných fenoly. Pivo je však stále alkohol, a tak prílišná konzumácia piva bude naopak zvyšovať riziko infarktu.

5. Posilnenie kostí
Mierna konzumácia piva môže pozitívne vplývať na zdravie vašich kostí. V tomto prípade však je na mieste väčšia opatrnosť. Ak to totiž s pivom budete preháňať, efekt na kosti môže byť opačný.

6. Boj proti lupinám
Týmto bodom potešíme aj ženy, aj keď je pomerne dobre známy. Pivo pomáha redukovať plesne, ktoré stoja za vznikom lupín.

7. Boj proti stresu
Pivo má schopnosť znížiť psychologický stres a na rozdiel od iných druhov alkoholu podporuje aj lepší spánok. Redukuje aj nervozitu, čo v konečnom dôsledku opäť prináša pozitívne účinky aj pre už spomínané srdce.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist