InstagramFacebookYoutube
Tréning

Tri nezvyčajné, ale efektívne cviky pre lepšiu rovnováhu

21. decembra 2017
Tri nezvyčajné, ale efektívne cviky pre lepšiu rovnováhu
Niekedy toho máte v živote tak veľa, že ste vďační aspoň za to, že sa môžete po práci venovať aspoň posilňovaniu. Špecializovaný tréning na rovnováhu vás teda nenadchne. My vám však dnes prinášame efektívne cviky, ktoré vám v tomto smere pomôžu a môžu sa stať súčasťou vašej rozcvičky.

Mať dobrú rovnováhu tela je dôležité najmä z funkčného hľadiska. Okrem pomoci v rôznych športoch vám pomôže vyrovnať sa lepšie aj s nástrahami v bežnom živote, napr. pri vychádzke do prírody, sťahovaní vecí či preskakovaní prekážok na ceste.

Nasledujúce tri cviky môžete robiť pravidelne aj každý deň, a keďže vám pomôžu aj zahriať telo, sú ideálne pre vašu rozcvičku pred bežným tréningom. Zabijete tak dve muchy jednou ranou. Tu sú:

Článok pokračuje pod reklamou


1. Vytáčanie v kľaku na jednej nohe

Kľaknite si na jedno koleno, druhú nohu majte pred sebou. Dajte si ruky za hlavu a vytočte sa tak, že sa protiľahlým lakťom dotknete kolena nohy vpredu. Ak máte vpredu pravú nohu, dotknete sa jej kolena ľavým lakťom. Vráťte sa do počiatočnej pozície a zopakujte to aspoň desaťkrát predtým, ako to isté urobíte na druhej strane.

2. Presúvanie váhy

Postavte sa s chodidlami vzdialenými od seba o trochu viac ako je šírka ramien. Nahnite sa na pravú stranu a nechajte spočinúť celú vašu váhu na pravej nohe tým, že ľavú nohu zdvihnete zo zeme. Vydržte niekoľko sekúnd a vráťte sa do počiatočnej pozície. Potom sa presuňte na ľavú stranu a zopakujte to isté – váhu presuňte na ľavú nohu a pravú zdvihnite zo zeme. Vydržte niekoľko sekúnd a za sebou máte prvé opakovanie. Urobte ich aspoň desať.

3. Chôdza pätou k špičke

Predstavte si, že chodíte po lane. Urobte jeden krok vpred, ale tak, že noha v pohybe, napríklad pravá, „zaparkuje“ priamo pred tou ľavou. Päta sa bude dotýkať špičky. Choďte pomaly takýmto spôsobom a ešte sa snažte aj dvíhať hore koleno. Urobte takýmto spôsobom aspoň desať krokov každou nohou.




Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist