InstagramFacebookYoutube
Výživa

Recept: Vianočka zo špaldovej múky

Autor: Miška Moravčíková Krštenníková  /   04. decembra 2015
Recept: Vianočka zo špaldovej múky
Je výborná na raňajky, ale aj vtedy, ak vám chutí niečo sladké. Vianočka. Teraz si ju môžete pripraviť aj doma a to zo špaldovej múky, ktorá je ľahšie stráviteľná a má viac živín ako múka obyčajná.

Ingrediencie

450 g špaldová múka jemne mletá
200 ml ryžové mlieko
50 g maslo
2 ks vajce
1 ČL soľ
4 PL med
7 g sušené droždie
100 g sušené hrozienka
vajce na potretie

Postup prípravy:

Cesto si dôkladne vypracujeme zo všetkých surovín a necháme poriadne vykysnúť. Cesto sa nám môže lepiť na ruky, v tom prípade si pracovnú dosku (alebo ruky) pomažeme olejom. Väčšiu časť cesta rozdelíme na 3 rovnaké diely a priamo na papieri na pečenie upletieme vrkoč. To isté urobíme s menšou časťou cesta (vrkoč si upletieme na pracovnej doske), ktorú potom položíme na väčší zapletený vrkoč. Necháme kysnúť ďalších 15 minút a pred vložením do rúry potrieme vajíčkom. Pečieme pri teplote 170 stupňov celzia približne 17 minút.

Dobrú chuť.



Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist