InstagramFacebookYoutube
Tréning

Prečo neviete dodržať svoj tréningový plán?

25. januára 2016
Prečo neviete dodržať svoj tréningový plán?
Ak chcete zmeniť svoj zovňajšok alebo chcete byť silnejší a v lepšej kondícii, musíte sa zmieriť s tým, že to nejakú dobu potrvá. Musíte byť trpezliví. A hoci to veľa ľudí vie, aj tak svoj tréningový plán nedodržia a v tom najhoršom prípade sa vzdajú. Prečo?

Mnoho ľudí od cvičenie upustí hlavne z týchto šiestich dôvodov:

1. Absencia realistických krátkodobých cieľov
Bez krátkodobých cieľov, ktoré sú realistické a dosiahnuteľné, len ťažko zostanete koncentrovaní na to, aby ste sa poctivo venovali tréningu. Absencia cieľov a plánu je základnou chybou, ktorá vedie k tomu, že s cvičením nakoniec prestanete skôr, ako by ste dosiahli nejaké úspechy. Dosiahnutie krátkodobých cieľov vás motivuje k tomu, aby ste vydržali a nakoniec dosiahli aj svoj dlhodobý veľký cieľ.

Článok pokračuje pod reklamou


2. Nedodržiavanie zdravej životosprávy
Len cvičenie nestačí. Ak vás zdravý životný štýl nepohltí a tréningu neposkytnete podporu formou úpravy svojich zvykov a stravy, bude ťažšie pri ňom vydržať. Vaše ciele dosahujete totiž ľahšie, ak zmeníte aj svoju životosprávu. Tá významne pomáha spaľovať tuky, budovať svaly i udržiavať sa v dobrom zdraví. Poskytuje vám aj dostatok energie, aby ste mali aj chuť cvičiť.

3. Nedostatok času
Mnoho ľudí vidí problém práve v nedostatku času. Hlavne, ak máte rodinu a chodíte do práce, je to veľký problém. Je však riešiteľný, ak si upravíme priority. Nemali by ste odsúvať na druhú koľaj rodinu či prácu, ale čo takto vzdať sa televízie? Tréning by vám mal byť prioritou, pretože vďaka nemu podáte lepšie výkony aj v práci a budete sa cítiť dobre na to, aby ste neboli obmedzovaní ani pri rodinných aktivitách.

4. Nedostatok motivácie
Či máte dostatok motivácie alebo nie, je dôležité sa ukázať v posilňovni. Veľmi pomáha, ak si naplánujete svoj týždeň a presne viete, čo bude v ktorých deň cvičiť. Keď budete disciplinovaní, tak si na to zvyknete a návštevu posilňovne budete brať za samozrejmosť. A verte tomu, že po pár sériách aj zabudnete, že sa vám ísť cvičiť nechcelo.

5. Porovnávanie sa s ostatnými
Je ľahké podľahnúť pokušeniu a porovnávať sa ostatnými ľuďmi, ale treba si uvedomiť, že každý človek je iný. Má iné zručnosti, iné silné stránky, iné slabiny. Preto porovnávanie nedáva zmysel a vie človeka len znechutiť. Mali by ste sa sústrediť na seba a porovnávať svoje minulé „JA“ s tým súčasným. Pracujte na tom, aby ste každým dňom boli lepší.

6. Strach z neznáma
Mnoho ľudí sa cvičenia vzdá, keď musia robiť pokroky. Keď sa cvičenie stáva náročnejším. Treba však odolať, ide len o mentálny problém. Fyzicky ten ďalší krok zvládnete. Problémom je akékoľvek váhanie pred budúcimi aktivitami. Ak sa bojíte vykonávať nejaký cvik, obráťte sa na osobného trénera, ktorý vám s ním pomôže tak, aby vám nehrozilo žiadne zranenie. Hlavne sa nevzdávajte.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist