InstagramFacebookYoutube
Suplementy

Ktoré suplementy okrem spaľovačov užívať pri chudnutí?

16. marca 2016
Ktoré suplementy okrem spaľovačov užívať pri chudnutí?
Najlepším spôsobom, ako schudnúť, je venovať svoju energiu výžive a cvičeniu. Niekedy to však pre niektorých ľudí nestačí, a tak so snahou urobiť so svojím telom rýchlejšie zmeny, siahnu po doplnkoch výživy.

Keď ide o spaľovanie tukov, ako prvé ľuďom napadnú spaľovače tukov. V tomto článku sa však zameriame na ostatné suplementy, ktoré sú pri chudnutí prospešné, či už podporovaním samotného procesu chudnutia alebo udržovaním svalovej hmoty.

Srvátkový proteín
Srvátkový proteín je základným doplnkom výživy, či ide o budovanie svalov alebo chudnutie. Pomáha telu regenerovať po tréningu a zvyšuje metabolizmus, vďaka čomu v priebehu dňa spálite o čosi viac kalórií. Ide o rýchly zdroj bielkovín, a tak sa vstrebáva veľmi rýchlo. Pomáha tiež k rastu svalovej hmoty a je teda základným pomocníkom v snahe udržať si jej pri chudnutí čo najviac.

Článok pokračuje pod reklamou


Glutamín
Glutamín dokáže zvýšiť produkciu rastového hormónu, redukovať svalovú bolesť a predchádzať svalovému rozkladu, vďaka čomu je užitočným pomocníkom pre tých, ktorí sa pri chudnutí snažia zachovať čo najviac svalových objemov. Vďaka tomu budete aj efektívnejšie spaľovať tuky. Takisto sa preukázalo, že má pozitívny vplyv na imunitný systém, ktorý pri takej snahe potrebujete mať v čo najlepšom stave.

BCAA
Rozvetvené aminokyseliny podporujú proteínovú syntézu a regulujú metabolizmus. Znižujú svalovú bolesť po námahe, majú schopnosť bojovať proti únave a asistovať pri pálení tukov. Podporujú aj zotavovanie z tréningov, keďže pomáhajú k obnovovaniu zásob živín, o ktoré telo pri cvičení príde.

Kreatín
Kreatín podporuje produkciu energie, svalový rast a rast sily. Aktivuje rastový hormón a zlepšuje proces regenerácie po cvičení. Okrem toho, pomáha zvyšovať pokojový metabolizmus a tým pádom pomáha spaľovať viac kalórií.

Multivitamín
Cvičenie v období chudnutia je namáhavé. Okrem posilňovania k tomu pridávate aeróbne aktivity a vaše telo má čo robiť, aby sa s tým vyrovnalo. A vtedy sú užitočné multivitamíny, ktoré udržujú dobré zdravie a pomáhajú dopĺňať vitamíny a minerály, ktoré sú potrebné pre optimálne fungovanie tela, teda aj pre proces spaľovania tukových zásob.

Rybí olej
Rybí olej obsahuje omega-3 mastné kyseliny, ktoré majú mnoho prospešných účinkov pre vaše zdravie. Pomáhajú bojovať proti zápalom, ktoré sa môžu vyvolávať aj intenzívnym posilňovaním.

Kĺbová výživa
Problémy s kĺbmi sa môžu vyskytnú ako výsledok náročného cvičenia a ťažkého posilňovania. A práve toho budete zažívať pri chudnutí viac, preto je dôležité myslieť aj na prevenciu. Vďaka tomu sa vám v snahe chudnúť nepostavia do cesty žiadne väčšie prekážky.

Predtréningový doplnky s obsahom oxidu dusnatého (NO)
Predtréningové stimulanty vás dokážu nabudiť na tréning, a tak ho budete schopní absolvovať intenzívnejšie. Vďaka tomu spálite viac kalórií. Navyše, doplnky s obsahom oxidu dusnatého podporujú prietok krvi, čo umožní lepšie absorbovať prijímané živiny i ostatné doplnky výživy.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist