InstagramFacebookYoutube
Tréning

Jednoduchý a krátky tréning celého tela s jednoručkami

24. marca 2016
Jednoduchý a krátky tréning celého tela s jednoručkami
Ak neplánujete návštevu posilňovne a máte doma k dispozícii len pár jednoručných činiek, stále môžete absolvovať kvalitný tréning. V tomto článku vám prinášame jeden taký, ktorým precvičíte celé telo v priebehu zhruba 15 minút.

Tento tréning pozostáva len zo štyroch základných cvikov, ktoré si nevyžadujú viac ako trocha miesta a dve jednoručky. Je vhodný predovšetkým pre začiatočníkov, ale aj pre skúsenejších cvičencov, ktorí sa vracajú k cvičeniu po dlhšej pauze.

Tréning je navrhnutý tak, aby ste nemuseli jednoručky meniť a prestavovať ich hmotnosti. S váhou, ktorou začnete, tréning aj dokončite. Na zvýšenie intenzity sú prestávky medzi sériami len 30-sekundové.

Článok pokračuje pod reklamou


Základný tréning sa vykonáva tradične – vykonajte všetky série jedného cviku a následne prejdite na ďalší cvik. Hodí sa vtedy, ak je vašou prioritou posilnenie a budovanie svalstva.

Môžete si ho však prispôsobiť a trochu zintenzívniť, čo sa hodí, ak chcete pracovať na vašej kondičke alebo pri chudnutí. Môžete ho vtedy absolvovať kruhovým spôsobom – vykonajte jednu sériu prvého cviku, následne bez prestávky prvú sériu druhého, prvú tretieho a prvú štvrtého. Následne si oddýchnite 30-60 sekúnd a zopakujte to ešte raz.

Tréning vykonávame trikrát týždenne a medzi každým tréningovým dňom máme aspoň jeden deň voľna. Môžete ho tak cvičiť v pondelok, stredu a piatok, prípadne v utorok, štvrtok a v sobotu. Populárnejší je prvý variant, ktorý vám umožní mať víkend voľný.

15-minútový tréning s jednoručkami
Cvik Série Opakovania
Drepy s jednoručkami 2 12-15
Mŕtvy ťah vystretými nohami 2 10-12
Príťahy jednoručiek v predklone 2 8-10
Kľuky 2 do zlyhania



Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist