InstagramFacebookYoutube
Pre ženy

Štyri cviky, ktoré vám zdvihnú prsia aj sebavedomie

Autorka: Lucka  /   16. apríla 2016
Ovisnuté prsia. Ktorá ženy by sa s nimi tak ľahko zmierila, že? Našťastie, existuje spôsob, akým si naše prednosti trochu vylepšiť. A nie, nie je to prostredníctvom plastickej operácie. Odpoveď treba hľadať v posilňovni.

Cvičenie má veľa výhod a má pozitívny vplyv aj na tento problém. Treba len vedieť, ako na to. Ak si chcete prsia zdvihnúť a udržať pri starnutí v čo najlepšej forme, pomôže vám, ak budete pravidelne cvičiť nasledujúce štyri cviky, ktoré spôsobujú to, že vyrovnávajú váš chrbát, posúvajú ramená dozadu a tým pozdvihujú vaše prednosti i sebavedomie.

1. Superman
Ľahnite si na podložku čelom dole, nohy majte vyrovnané a ruky vystreté pred sebou. Naraz dvíhajte hore ruky a nohy. Dvihnite ich tak vysoko, ako dokážete a skúste ich v hornej polohe udržať aspoň sekundu. Následne ich položte na podložku a opakujte.

Článok pokračuje pod reklamou




2. Tricepsové extenzie v ľahu
Do rúk uchopte ľahké jednoručné činky a ľahnite si na lavičku alebo na podložku, čelom k stropu. Vystrite ruky k stropu tak, že dlane smerujú k sebe. Pomaly spúšťajte predlaktia dole k ušiam, pričom pohyb vychádza len z lakťového kĺbu. Horná časť ruky sa nehýbe. V spodnej pozícii vydržte sekundu a následne predlaktia dvihnite naspäť do hornej pozície. Budete cítiť kontrakciu v tricepse.



3. Príťahy jednoručiek v predklone
Na lavičku položte ľavé koleno, predkloňte sa a umiestnite na ňu aj ľavú ruku, ktorá poslúži ako opora. Pravú nohu majte umiestnenú po pravej strane lavičky. Uchyťte do pravej ruky jednoručku, pričom dlaň smeruje k lavičke. V počiatočnej polohe máte ruku vystretú. Následne ju pritiahnite hore až pokým nie je pri rebrách. Pomalým pohybom ju vráťte späť do počiatočnej pozície a opakujeme. Po vykonaní predpísaného počtu opakovaní zopakujte postup aj s opačnou stranou.



4. Mŕtve ťahy s vystretými nohami
Postavte sa tak, že budete mať chodidlá asi na šírku vašich ramien. Nohy sú takmer vystreté, ale skutočne len jemne pokrčené v kolenách. V každej ruke majte uchopené jednoručné činky, pričom dlane smerujú k prednej časti stehien. S hlavou hore a ramenami vzadu, znížime trup dole tak, že jednoručky klesajú po rovnej línii pod kolená. S výdychom pomaly trup vrátime do hornej polohy.




Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist