InstagramFacebookYoutube
Kulturistika

Tréning kulturistu XIII. - Branch Warren a masaker hrudníka

18. mája 2016

Keď sa povie hardcore a profesionálna kulturistika, na um príde len hŕstka súčasných kulturistov, ktorí preferujú taký štýl tréningu. Jedným z nich je aj Branch Warren, dvojnásobný víťaz Arnold Classic.

Warrenov hardcore prístup priniesol nie len víťazstvá na druhej najprestížnejšej súťaži v kalendári IFBB, ale aj druhé a tretie miesto na Olympii, či triumfy na niekoľkých ďalších významných súťažiach.

My si v tejto časti nášho seriálu pozrieme, ako tento štyridsaťjedenročný rodák z Texasu ničí v slávnej Metroflex Gym svoj hrudník. Tréning volá masakrom, pretože využíva veľmi ťažké váhy a rôzne intenzifikačné techniky. Jeho typická rutina vyzerá nasledujúco.

Článok pokračuje pod reklamou


Hrudník precvičí piatimi cvikmi, pričom ide o základné cviky a všetko stojí na tlakoch na lavičke. Tréning odštartuje benčpresom na šikmej lavičke, prejde na benčpres na rovnej lavičke a následne ešte precvičí tlaky s jednoručkami. Každý cvik robí v troch sériách po osem až desať opakovaní.

Následne už činky opúšťa a ide ku kladkostroju, na ktorom sťahuje protismerné kladky. Urobí štyri série po 15 opakovaní a prejde na záverečný cvik – kľuky na bradlách. Tie robí len v dvoch sériách a dokopy urobí 20-25 opakovaní. Vykonáva ich však zhadzovaným spôsobom. Niekedy zhadzovanou sériou končí aj tlaky s jednoručkami.

"Masaker" hrudníka Brancha Warrena
Cvik Série Opakovania
Tlaky s veľkou činkou na šikmej lavici 3 8-10
Tlaky s veľkou činkou na rovnej lavici 3 8-10
Tlaky s jednoručkami 3 8-10
Sťahovanie protismerných kladiek 4 15
Kľuky na bradlách 2 20-25*
* - zhadzované série

Warren zvykne ešte mimo sezóny pridať do tréningu jeden cvik, buď rozpažovania na rovnej alebo rozpažovania na šikmej lavičke. Vtedy pridá na váhach a uberie na opakovaniach. Tréningy sa snaží odcvičiť rýchlo, bez ohľadu na obdobie prípravy.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist