InstagramFacebookYoutube
Tréning

10 tipov, ktoré vám pomôžu získať z tréningu maximum

07. novembra 2016
10 tipov, ktoré vám pomôžu získať z tréningu maximum
Mnoho bežných cvičencov si želá lepšie výsledky, ale veľa z nich viní za neúspechy hocikoho iného, len nie seba. Ak však chcete vyťažiť z tréningov maximum, musíte vy osobne dodržiavať nasledujúcich desať tipov.

1. Nemeškajte - každá minúta sa počíta. Príďte načas, aby ste potom neponáhľali kvôli inej záležitosti alebo nepreskakovali zahrievanie. Ak cvičíte vo dvojici, platí to dvojnásobne. Ak cvičíte pod dohľadom osobného trénera, význam sa ešte zvyšuje.

2. Nerozprávajte sa - do posilňovne sa chodí cvičiť, nie viesť debatný krúžok. Diskusiami s inými ľuďmi strácate koncentráciu, intenzitu, načasovanie a nakoniec to vedie aj k slabším výsledkom.

Článok pokračuje pod reklamou


3. Rešpektujte stopky - ak sa oddychuje 60 sekúnd, choďte na ďalšiu sériu po 60 sekundách. Rešpektujte stopky, aby ste udržali intenzitu tréningu. Ak robíte intervalový tréning, tiež dodržujte presne stanovené časové intervaly.

4. Dajte si do poriadku stravu - veľa toho závisí aj od stravy. Aby ste cvičili efektívne, musíte mať dostatok energie. Aby ste regenerovali efektívne, musíte prijať tie správne živiny po cvičení.

5. Nepodvádzajte sami seba - či už cvičíte s osobným trénerom alebo sami, nikdy neklamte o tom, ako cvičíte a ako sa stravujete. Idete tým sami proti sebe. Ak máte za sebou slabý tréning, priznajte to.

6. Buďte pozitívni - už ako otvoríte dvere posilňovne, musíte byť správne naladení. Musíte si veriť. Nemôžete ísť k cviku s tým, že ho nedokážete urobiť. Musíte si veriť a byť otvorení aj novým veciam.

7. Nepodceňujte prípravu - správne vybavenie a prístup znížia rozptýlenia a dodržanie rozcvičky pripraví telo na efektívnejšie fungovanie počas tréningu. Aj osvojenie si správneho vykonávania cvikov urobí veľký rozdiel.

8. Dostatočne sa vyspite - proces regenerácie vo veľkej miere závisí od toho, či máte dostatok spánku. A to isté platí aj o vašej energii pred cvičením. Ak ste nevyspatí, len ťažko absolvujete kvalitný tréning.

9. Dôverujte odborníkovi - ak cítite, že máte s niečím problém, nebojte sa obrátiť na kvalifikovaného osobného trénera. Ak nejakého využívate, dôverujte mu. Ak si vyberiete kvalifikovaného trénera, vie, čo robí.

10. Dajte do toho srdce - to najdôležitejšie je, aby ste sa dobrovoľne rozhodli byť zdravší a v lepšej kondícii. Dôležité je mať správny prístup a nechať v posilňovni svoje srdce – snažiť sa aj vo chvíľach, kedy to nie je ľahké.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist