InstagramFacebookYoutube
Výživa

Osem tipov, ktoré vám pomôžu prežiť Vianoce bez priberania

20. decembra 2016
Osem tipov, ktoré vám pomôžu prežiť Vianoce bez priberania
Je možné, aby ste si vychutnali Vianočné sviatky bez priberania? Samozrejme, že je. Pomôcť vám k tomu môžu aj nasledujúce tipy a triky, ktoré môžu byť výzvou, ale nie až takou veľkou, aby ste zo sviatkov nič nemali.

Ak sa vám každý rok stáva, že po sviatkoch plačete nad prebytočnými kilami a chcete tento rok vstúpiť do nového kalendárneho roka s lepšou náladou pri pohľade na vašu postavu, stačí, ak si vezmete k srdcu tieto tipy:

1. Vážte sa každý druhý deň - bežne by sme to neodporúčali, ale ak budete každý druhý deň stúpať ráno na lačno na váhu, uvidíte, či vaša hmotnosť rastie a či nie. Ak áno, dodá vám to stimul, aby ste sa cez deň kontrolovali.

Článok pokračuje pod reklamou


2. Začnite deň cvičením - cvičenie ráno ubehne rýchlo a celý deň si potom môžete užívať. Dodá vám lepšiu náladu a tiež pomôže k lepším výživovým voľbám počas dňa. Aj podľa vedcov po rannom cvičení príjme človek cez deň menej kalórií.

3. Buďte vyberaví - na stole budete mať hromadu kalorických a chutných jedál, ale ak si chcete vychutnať maškrty a necítiť sa vinne, tak si vyberte len to najlepšie. Neprejedajte sa všetkými možnými zákuskami. Doprajte si ich radšej menej, ale vyberajte tie najlepšie.

4. Jedzte zdravé vyvážené jedlá - nekompenzujte príjem sladkostí tým, že budete vynechávať bežné jedlá. Uistite sa, že máte kvalitné raňajky, obed i večeru. Tým zabránite tomu, že budete mať apetít na nezdravé veci. Potom vám už budú jesť len oči a to už ovládať môžete. Keď vás budú ponúkať, stačí povedať nie.

5. Nepite kalórie - nepite sladené nápoje, džúsy, skrátka nič, čo obsahuje kalórie. Tým o veľa neprídete a ušetríte kalórie. Platí to aj o alkohole.

6. Jedzte vodu - samozrejmosťou je piť veľa vody, ale môžete ju prijímať aj zo stravy. Zelenina či ovocie bohaté na vodu vás udržať hydratovaných, zlepšia trávenie a zabránia tomu, že si smäd zameníte za hlad.

7. Prežúvajte pomaly - niet pochýb, že pokrmy cez sviatky sú lahodné. Namiesto veľkých porcií si však môžete lepšie vychutnať aj tie menšie, ak budete prežúvať pomaly. Tým budete aj skôr zasýtení a neprejete sa.

8. Upokojte sa - ak na poslednú chvíľu ešte všetko pred Vianocami pripravujete, ľahko sa môžete vystaviť stresu, ktorý spustí emočné jedenie. Snažte sa tomu vyhýbať. Zatvorte oči a zhlboka dýchajte. Upokojte sa.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist