InstagramFacebookYoutube
Tréning

Spáľte prebytočné tuky šprintmi a schodmi

09. februára 2017
Spáľte prebytočné tuky šprintmi a schodmi
Chcete si precvičiť spodnú časť tela, vylepšiť si kondíciu a podporiť spaľovanie tukov? Tento tréning vám to pomôže docieliť staromódne. Šprintmi a s využitím schodov.

Väčšina tréningov prebieha v posilňovni, ale niekedy je potrebná aj zmena prostredia. Tento tréning môžete cvičiť aj vonku na čerstvom vzduchu, v športovom areáli alebo v parku. Spaľuje veľa kalórií, posilňuje nohy a zlepšuje vašu rýchlosť a výbušnosť pri behu.

Ak ste nikdy predtým podobný tréning neabsolvovali, treba začať pomaly a pozvoľna. Viac sa koncentrujte na to, aby ste si tréning osvojili. Aj pri menšej intenzite vám pomôže spáliť množstvo kalórií.

Článok pokračuje pod reklamou


Na začiatku tréningu je potrebné sa zahriať, to sa deje ľahkým, asi kilometrovým behom. Po jeho konci využijete beh so zakopávaním, vysoké kolená, a výpady s vytáčaním trupu. Každý z týchto cvikov robíte na dĺžku 30 metrov.

Potom už prichádzame k samotnému tréningu, ktorý pozostáva z troch fáz:

1. V prvej urobíme tri série trojkombinácie plyometrických cvikov – vysokých poskokov striedavo na každej nohe, dlhých skokov vpred z miesta, výbušných skokov do výšky s prikrčením kolien k hrudníku. Z každého urobíme 20 opakovaní.







2. V druhej fáze sa zameriame na šprinty. Cvičí sa intervalovo – 50 metrov bežíme s 50% rýchlosťou, 50 metrov s maximálnou možnou rýchlosťou. Zopakujeme dvakrát. Následne vzdialenosť natiahneme na 100 metrov a opäť to zopakujeme dvakrát. Po poslednom šprinte si dáme ešte sto metrov voľnejšieho behu.

Šprinty
Cvik Rýchlosť Dĺžka
Beh 50% 50 m
Beh 100% 50 m
Beh 50% 50 m
Beh 100% 50 m
Beh 50% 100 m
Beh 100% 100 m
Beh 50% 100 m
Beh 100% 100 m
Beh 30 - 50% 100 m

3. V tretej fáze nám urobia spoločnosť schody. Dvakrát urobíme tento cyklus: šprint do schodov, drepy s výskokmi do schodov, bočná chôdza pravou stranou (došľapujeme na každý druhý až tretí schod), šprint do schodov, bočná chôdza ľavou stranou (došľapujeme na každý druhý až tretí schod), chôdza dole schodmi. Dajte si pauzu jednu minútu a zopakujte raz, prípadne dvakrát, ak vám to vaša kondičná úroveň dovolí.

Schody
Cvik Opakovania
Šprint do schodov 10 na každú nohu
Drepy s výskokmi do schodov 10
Bočná chôdza do schodov (pravou stranou) 10
Šprint do schodov 10 na každú nohu
Bočná chôdza do schodov (ľavou stranou) 10
Chôdza dole schodmi  
Vykonáme 2-3x s minútovou prestávkou.



Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist