InstagramFacebookYoutube
Zaujímavosti

Tri prekvapivé výhody krátkeho denného prechádzania

12. marca 2017
Tri prekvapivé výhody krátkeho denného prechádzania
Každodenná prechádza môže byť zaujímavým spôsobom, ako si spestriť život. Aj keď sa stane rutinou, nikdy neviete, čo počas nej zažijete. Nemusí byť pritom ani príliš dlhá, aby mala na vaše zdravie pozitívne účinky.

Výhod pravidelných prechádzok je mnoho, vo všeobecnosti sa dá povedať, že prospievajú fyzickému i mentálnemu zdraviu človeka. Možno ste však nevedeli, že má svoje účinky aj v takom krátkom čase, ako je desať minút.

Ak budete chodiť 10 minút denne tak prospejete svojim cievam. Šesť hodín sedenia obmedzuje prúdenie krvi vo vašich nohách, čo môže zvýšiť riziko cievnych ochorení, ktoré predchádzajú vážnym problémom, ako sú infarkt či mŕtvica. Nová štúdia zistila, že už len desaťminútová každodenná prechádza vás môže pred tým ochrániť.

Článok pokračuje pod reklamou


Zaujímavé je, že ak sa každú hodinu postavíte a prejdete v dĺžke 5 minút, tak môžete týždenne spáliť navyše až 1000 kalórií. Päť minút za hodinu sa rovná 80 minútam ľahkej aktivity denne, ak predpokladáme, že osem hodín venujete spánku.

Ak sa vám zdá päť minút každú hodinu veľa, čo tak skúsiť prechádzanie v dĺžke 2 minúty za hodinu. Len 120 sekúnd z každej hodiny, počas ktorých sedenie nahradíte prechádzkou, zaistí, že budete žiť dlhšie. Podľa nedávnej štúdie sa dokonca zistilo, že sa vaše riziko predčasného úmrtia zníži až o 33 %.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist