InstagramFacebookYoutube
Tréning

Tréning na vybalansovanie tricepsov

15. júna 2017
Triceps je jeden z tých svalov, ktorého rozvoj sa môže pomerne často ubrať nesprávnym smerom, aj keď ho cvičíte často, tvrdo a s dobrými úmyslami. Nerovnováha môže nastať medzi rozvojom jeho jednotlivých hláv.

Triceps je trojhlavý sval paže, ktorý na stimuláciu dlhej, postrannej a vnútornej potrebuje vždy odlišné spôsoby a cviky. Preto ak niektoré cviky uprednostňujete a iné zanedbávate, môže sa to prejaviť nerovnováhou v rozvoj hláv.

Aj takáto nerovnováha sa dá našťastie dodatočne odstrániť. Certifikovaný americký tréner Angelo J. Grinceru prišiel práve s takým tréningom, ktorý v sebe zahŕňa cviky vybrané tak, aby ste precvičili všetky tri hlavy čo najefektívnejšie – od natiahnutie svalu až po poriadnu kontrakciu.

Článok pokračuje pod reklamou


Tréning pozostáva z dvoch supersérií zložených zo základného a izolovaného cviku, ako aj z jedného dokončovacieho cviku vykonávaného bežnými sériami. Dôležité je pri každom opakovaní na sekundu zastaviť pohyb pri kontrakcii svalov, čo svaly stimuluje skutočne dôkladne.

V prvej supersérii sa spoja tlaky s úzkym úchopom na šikmej lavičke so sklonom 45 stupňov, ktoré podporia budovanie hmoty u všetkých troch hláv, a extenzie jednou rukou za hlavou na spodnej kladke, ktoré cielia najmä na dlhú hlavu. Ešte pred začiatkom prvej pracovnej supersérie sa zahrejte dvoma ľahšími sériami (15-20 opakovaní) tlakov.

Druhá superséria aktivuje všetky tri hlavy kľukmi na bradlách a tricepsovým stláčaním hornej kladky. Posledný cvik na dokončenie sú tricepsové extenzie na kladke vykonávané jednou rukou a podhmatom. Pri nich sa koncentrujte najmä na natiahnutie svalu a eliminujte prestávky medzi sériami – odcvičte ľavý triceps, potom pravý a bez prestávky opakujte.

Tréning na vybalansovanie tricepsov
Cvik Série Opakovania
Superséria:
Benčpres s úzkym úchopom na šikmej lavici
Expanzie jednou rukou za hlavou na kladke
3
15, 12, 10
15, 12, 10
Superséria:
Kľuky na bradlách
Stláčanie hornej kladky
4
do zlyhania
15, 12, 10
Extenzie hornej kladky jednou rukou podhmatom 4 8-12



Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist