InstagramFacebookYoutube
Zdravie

Prestaňte s fajčením pomocou týchto 10 tipov

23. júna 2017
Prestaňte s fajčením pomocou týchto 10 tipov
Prestať s fajčením je jedna z najlepších vecí, ktoré môžete pre seba urobiť. Ak sú však cigarety súčasťou vášho života niekoľko rokov, je to ťažké. Niekto to skúša znova a znova bez úspechov. Nájde sa však aj veľa ľudí, ktorí uspeli.

K tomu, aby ste sa zaradili aj vy medzi tých úspešných a zmenili svoj život k lepšiemu, vám môže pomôcť nasledujúcich desať tipov:

1. Zistite dôvod, prečo fajčite - zapíšte si dôvod, prečo si musíte zapáliť. Prečo máte nutkanie fajčiť? Takto budete poznať situácie, ktorým sa treba vyhýbať.

Článok pokračuje pod reklamou


2. Urobte si zoznam dôvodov, prečo sa oplatí prestať fajčiť - ako motiváciu môžete využiť aj zoznam dôvodov, prečo by ste mali prestať s fajčením. Dôvody môžu byť rôzne – šetrenie peňazí, zníženie rizika srdcovocievnych ochorení, zbavenie sa zápachu a podobne.

3. Nájdite si oporu v človeku, ktorý fajčiť prestal - najlepšie vám vie pomôcť človek, ktorý bol vo vašej koži. Človek, ktorú snahu skončiť s fajčením doviedol do úspešného konca. Poznáte takého človeka? Výborne, poproste ho o podporu.

4. Povedzte o svojich plánoch rodine - povedzte o vašom cieli svojím najbližším. Často práve oni sú tou pravou motiváciou a oporou, ktorú potrebujete. Tiež sa ich budete snažiť nesklamať.

5. Zbavte sa zásob cigariet - niekto si myslí, že je lepšie prestať postupne. Niekedy je však lepšie, keď sa zbavíte všetkých zásob cigariet naraz. Vtedy, keď sa rozhodnete s nimi skončiť. Tiež vyhoďte všetko, čo zapácha po cigaretách, prípadne vám ich pripomína.

6. Zamestnajte svoje ruky a ústa - majte po ruke osvedčené žuvačky, a keď to na vás príde, dajte si do úst radšej tie, ako cigaretu. Zamestnajte aj svoje ruky, začnite si kresliť, lúštiť krížovky, upratuje alebo opravte niečo v domácnosti.

7. Pite veľa vody - detoxikujte telo tým, že budete piť veľa čistej vody.

8. Začnite cvičiť a meditovať - pomocou cvičenia dokážete zamestnať nie len svoje svaly, ale aj myseľ. Spolu s meditáciou ide o dobrý nástroj, ako odbúrať z tela stres.

9. Kúpte si nové veci - odkladajte si peniaze, ktoré by ste inak vynaložili na cigarety. Po mesiaci uvidíte, že ste ušetrili dosť peňazí. Za odmenu ich môžete využiť na nákup niečoho, čo vás poteší – oblečenia, knihy, jedla...

10. Sledujte inšpirujúce videá - na internete možno nájsť množstvo motivačných a inšpirujúcich videí. Posilňujte svoju cestu ich sledovaním. Nájdu sa aj dokumenty o fajčení, ktoré bez servítky ukážu následky tohto neduhu.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist