InstagramFacebookYoutube
Tréning

Tréning s vlastnou váhou tela a jeho nepopierateľné výhody

02. októbra 2017
Tréning s vlastnou váhou tela a jeho nepopierateľné výhody
Nepotrebujete činky ani stroje na to, aby ste mohli absolvovať tréning, ktorým môžete budovať svaly a kondíciu, či spaľovať tuky. Nakoniec, mohli ste sa o tom presvedčiť už viackrát pri tréningoch, ktoré sme vám na webe prinášali. Cvičiť sa dá aj výhradne s vlastným telom.

V tomto článku sa zameriame práve na tento tréningový prístup. Dokáže vám pomôcť dosiahnuť vaše tréningové ciele, pričom by ste mali vedieť, že má aj tieto výhody:

1. Nepotrebujete žiadne náčinie
Tou najjasnejšou výhodou cvičenia s váhou tela je, že nepotrebujete žiadne náčinie. Nepotrebujete činky ani stroje na to, aby ste precvičili celé telo. Jedinou výnimkou môže byť hrazda, ktorá vám umožní odcvičiť zhyby. Inak však na precvičenie ostatných partií nepotrebujete nič.

Článok pokračuje pod reklamou


2. Všestrannosť
Cviky s využitím vlastnej váhy tela sa dajú využiť vtedy, keď chcete nadobudnúť silu, keď si chcete zlepšiť kondíciu, spáliť tuky či budovať svaly. Existujú stovky cvikov a ich rôzne variácie. Dokážete precvičiť vrch tela, stred i spodok. Existujú aj cviky dynamické, či statické. Kondične ľahšie, kondične náročnejšie.

3. Sloboda
Potrebujete len trochu miesta a cviky môžete absolvovať kdekoľvek. Môžete ich cvičiť v posilňovni, ale aj doma. Vnútri i vonku. V práci, v škole, v hoteli. Hocikde. Aj zhyby sa dajú cvičiť s trochu vynaliezavosti vonku – na konári stromu, na sušiči oblečenia či na detských preliezkách.

4. Šetrnosť
Väčšie riziko poranenie je u cvikov, ktoré využívajú voľné váhy. Pri cvičení s vlastným telom existuje riziko zranenia, ale je podstatne nižšie. Ešte výraznejšia je však šetrnosť cvičenia na kĺby. Cviky sú telu prirodzenejšie.

5. Prispôsobivosť kondičným úrovniam
Cvičenie s vlastnou váhou tela je vhodné pre všetky kondičné úrovni cvičencov, vrátane začiatočníkov či skúsených borcov. Cviky sú jednoduché, nie sú až také rizikové a dajú sa prispôsobovať tak, že sa buď uľahčia alebo skomplikujú.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist