InstagramFacebookYoutube
Suplementy

Doplnky výživy, ktoré vám pomôžu v boji s vianočným priberaním

13. decembra 2017
Doplnky výživy, ktoré vám pomôžu v boji s vianočným priberaním
Vianoce sú sviatky pokoja a pohody. Pre mnohých sú však aj sviatkami, počas ktorých čelia náporu chutných, ale kalóriami nabitých pokrmov, koláčov a zákuskov. Nie je to ľahké pre tých, ktorí si snažia udržať svoju hmotnosť.

Jedným z receptov, ako „minimalizovať škody“ je pravidelne cvičiť a možno aj trochu pridať na dĺžke a intenzite tréningov. Počas sviatkov a pri tlaku rodiny to však nebýva to najľahšie. Ak nebude dostatok pohybu, potom už zostáva len pretrápiť sa a obmedziť kalorický príjem.

Treba si však Vianoce a Nový rok aj trochu užiť, čo by to bol za život? Môžete to využiť aj ako obdobie oddychu, malého podvádzanie a akéhosi reštartu. Aby ste to však neprehnali, môžete si pomôcť aj týmito doplnkami výživy:

Článok pokračuje pod reklamou


1. KOMPLEX VITAMÍNOV B
Vitamíny skupiny B sú dôležité pre udržiavanie optimálneho zdravia a takisto pre zefektívňovanie presunu živín a využívania energie z jedla. Pomáhajú udržiavať metabolizmus činný, a tým pádom telo spáli viac kalórií počas cvičenia i počas oddychu. Takisto pomáhajú kontrolovať krvný cukor, ktorého stabilita pomôže k zníženiu chute do jedla.

2. SRVÁTKOVÝ PROTEÍN BEZ SACHARIDOV
Chuť do jedla pomôže znížiť aj srvátkový proteín. Ten využijete pri cvičení, no počas sviatkov, kedy sa o nedostatočný príjem sacharidov báť nemusíte, práve naopak, by ste mali zvoliť proteín, ktorý ich bude obsahovať minimálne množstvo.

3. BLOKÁTORY SACHARIDOV
Vplyv sacharidov môžeme znížiť aj špeciálnymi doplnkami, ktoré sú známe aj pod názvom blokátory sacharidov. Úlohou týchto suplementov je zabrániť rozkladu sacharidov škrobového pôvodu a dostať ich z tela rovno von prostredníctvom trávenia skôr, ako sa začnú meniť na tuky. Tieto doplnky sú efektívne, ale vzhľadom na nedostatok dlhodobých štúdií ich neodporúčame užívať dlhodobo. Dávkujú sa priamo pred jedlom v množstve uvedenom na obale.

4. DOPLNKY NA POTLAČENIE CHUTI DO JEDLA
Doplnky na potlačenie chuti do jedla sú na rozdiel od blokátorov vcelku bežné. Ich úloha je jednoduchá a opísaná už v ich názve – zjete ich a váš apetít bude nižší. Deje sa to blokovaním určitých hormónov a signálov, ktoré mozgu hovoria, že ste hladní. Následne toho zjete menej a tým aj zredukujete potenciálne priberanie. Príkladom sú doplnky výživy, ako chróm, Hoodia Godonii, histidín či 5-HTP. Vždy dodržujte pokyny na obale a podobne ako u blokátorov, snažte sa na tieto doplnky príliš nespoliehať.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist