InstagramFacebookYoutube
Pre ženy

Päť cvikov, ktoré tréning s partnerom premenia na rande

10. februára 2018
Päť cvikov, ktoré tréning s partnerom premenia na rande
Kto povedal, že rande musíte mať len v kine alebo reštaurácii. Môžete ho zažiť aj na mieste, ktoré spojí príjemné s užitočným, vylepší vaše telo, posilní zdravie a zocelí váš vzťah. V posilňovni.

V tomto článku vám prinášame päť cvikov, ktoré sa ideálne hodia k cvičeniu, do ktorého žena nahovorí aj svojho priateľa či manžela. Každý z cvikov vyžaduje prácu a komunikáciou oboch z páru, a tak budete spoločne pracovať k tomu, aby ste úspešne dokončili každú sériu. Povolený je aj občasný bozk...

1. Ľahy-sedy s medicinbalom
Pri tomto cviku sedíte oproti sebe a podrážky tenisiek sa vám navzájom dotýkajú. Jeden z dvojice drží pred sebou medicinbal a pri pohybe do ľahu ho premiestni za hlavu. Po pohybe do pozície sedu medicinbal posunie partnerovi. Ten medzitým robil súbežne rovnaký pohyb, ale bez medicinbalu. Tento cvik si vyžaduje dobrú synchronizáciu.

Článok pokračuje pod reklamou


2. Beh s medicinbalom
Vyznačte si dráhu o dĺžke 400 m a na nej hranice 100m úsekov. Následne vedľa seba bežne v rovnakej rýchlosti a na každej 100m značke si vymeňte za behu medicinbal. Každý z partnerov ho bude mať počas jedného behu v moci dvakrát. Vždy tieto 400m úseky bežte v párnom počte opakovaní a v každom druhom si vymeňte stranu – raz bežíte po ľavej strane partnera, raz po pravej.

3. Doska s ťapnutím
Dajte sa do pozície dosky, pričom ste opäť oproti sebe. Medzi hlavami je dostatok miesta, aby ste si mohli ťapnúť rukami. Meňte pritom ruky – raz ťapnite ľavou, potom pravou a takto dokola. Pochopiteľne, partner si ťapne vždy opačnou rukou. Tento cvik pôsobí jednoducho, ale až taký jednoduchý nie je. Prinesie však výborné výsledky, spevní stred tela a zlepší koordináciu.

4. Synchronizované angličáky
Angličák, alebo tzv. burpee, je výborný cvik pre budovanie kondície a spaľovanie tukov. Cieľom cvičenia v páre je, aby ste ich urobili čo najsynchrónnejšie. Pointou je snaha robiť všetky pohyby súbežne a naraz – ak je vo fáze výskoku partner, ste v nej aj vy. Určite to nebude spočiatku jednoduché, ale práve táto fáza snaženia bude zároveň aj tá zábavná.

5. Zrkadlenie
Nie je to konkrétny cvik, ale metóda cvičenia, ktorá môže byť veľmi zábavná. Dvojica si dohodne čas cvičenia, napríklad 5 minút, a následne si vyberie vodcu. Ten bude počas tohto úseku robiť rôzne cviky podľa svojho rozhodnutia. Úlohou toho druhého je ich opakovať. Ak teda vodca začne robiť drepy, hneď ich začne robiť aj druhý partner. Ak vodca zrazu zmení cvik na skracovačky, začne ich robiť aj druhý partner. Ten samozrejme dopredu nevie, aký cvik bude nasledovať.

Snáď niektoré z týchto rád využijete a do vášho vzťahu prinesú nový pozitívny prvok.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist