InstagramFacebookYoutube
Motivácia

Inšpirujte sa rozhovorom so šampiónkou Julianou Malacarneovou

18. februára 2018
Pre dodanie motivácie a inšpiráciu vám prinášame rozhovor z dielne CutAndJacked s úspešnou profesionálkou Julianou Malacarneovou, ktorá vyhrala posledné tri ročníky Physique Showdown na najprestížnejšom podujatí roka, Olympia Weekende.

Skúsená Brazílčanka už má za sebou štyridsiatku a cvičeniu sa venuje od veku 20 rokov, kedy bolo jej cieľom spevnenie brucha a nôh. Časom začala cvičiť pravidelne a obľúbila si aj činky, ktoré jej pomerne rýchlo pomohli vypracovať telo. Náhodou jej jedného dňa niekto v posilňovni navrhol, aby sa zúčastnila súťaže v Sao Paule. Súhlasila, zapracovala na hornej časti tela a vyhrala. A to jej zmenilo život. Od roku 2007 žije v Spojených štátoch amerických.



Článok pokračuje pod reklamou


Ako sa udržiavaš motivovaná?
Milujem to, čo robím, milujem môj životný štýl. To je pre mňa viac ako dostačujúca motivácia.

Aké druhy kardia ti vyhovujú najviac?
Neustále mením svoje kardio tréningy, pretože ma rýchlu začnú nudiť. Schody a eliptický trenažér však využívam v posilňovni najčastejšie.

Máš nejaký obľúbený zdravý recept?
Nemám jeden, ale hneď niekoľko. Podelím sa o to, čo som si robila dnes. Varené morčacie prsia: morčacie prsia si nechám dve hodiny odležať v marináde z limetky, cesnaku, cibule, papriky a mletej sladkej papriky. Potom prsia zabalím do alobalu a varím na 175 stupňoch asi 25 minút. Potom to vyberiem, dám preč alobal, na vrchol umiestnim pokrájané cibuľu a kocky ananásu. Dám to ešte zapiecť na 15 minút bez alobalu. Je to šťavnaté, jemné, chutné a zdravé!

Z čoho pozostáva tvoja diéta?
Pozostáva z piatich až šiestich jedál denne, väčšinou ju tvoria vaječné bielky, biele ryby, kura, moriak, japonské zemiaky, biela a hnedá ryža, kukuričné chlebíky, zelenina, šaláty a orechy. Pijem veľa vody a niekedy si dám ako odmenu sladený diétny nápoj.

Ako bojuješ s chuťou na nezdravé, sladké a slané jedlá?
Každý ma také chúťky, ale je to o tom, akí ste mentálne silní. Myslím si, že by sme mali 90 % svojej stravy tvoriť jedlami, ktoré súvisia s našimi cieľmi, a 10 % jedlami, ktoré máme radi. Raz za čas si ich zaslúžite. Ak som blízko k súťaži, vtedy jem čisto neustále a nevadí mi to.

Ktoré tri cviky máš najradšej?
Drepy s veľkou činkou, kľuky na bradlách a upažovanie s jednoručnými činkami.

Počúvaš hudbu počas cvičenia?
Áno, počúvam. Keď robím kardio, väčšinou tanečnú, house a Pit Bulla. Keď cvičím s činkami, záleží to na nálade, Pink, Rihanna alebo niekedy aj ľúbostné piesne. Viem, že to znie zvláštne, ale rada sa cítim šťastne a koncentrovane, keď posilňujem. Nemám rada heavy metal a hlasnú hudbu, ktorú obľubuje väčšina ľudí.

Ako vyzerajú tvoje tréningy?
Mimo sezóny robím 30 alebo 40 minút kardia päťkrát týždenne. Posilňujem päť- až šesťkrát do týždňa. V príprave robím kardio nalačno, 45 minút až hodinu šesťkrát do týždňa. Posilňujem rovnako, ale s ľahšími váhami, väčším počtom opakovaní a supersériami, plus si dám 20 až 30 minút kardia štyri- až päťkrát do týždňa.

Stanovuješ si krátkodobé alebo dlhodobé ciele?
Vždy si stanovujem ciele, môžu byť krátke aj dlhé. To záleží na tom, o aký cieľ ide. Rada mám pred sebou veci, na ktoré sa môžem zamerať, robiť plány a napĺňať ich.

Na čo si najviac hrdá?
Som hrdá na veľa vecí, ktoré som dosiahla v mojom živote. Pokiaľ ide o cvičenie, som hrdá na to, že som využila čas a obetu na budovanie môjho tela a tiež že som mala šancu byť víťazkou Ms. Physique na Olympii. Mimo posilňovne je dobré počúvať, ako som inšpirovala ľudí k nasledovaniu ich cesty a ako veľmi som ich motivovala k cvičeniu. Som hrdá na to, že môžem byť dobrým vzorom.

Mala si počas cesty za svojím cieľom nejaké problémy?
Áno, mala, jednoducho som sa tomu prispôsobila. Ľahko sa nevzdávam a zvládam dobre aj konštruktívnu kritiku.

Ako meriaš svoje pokroky?
Meriam ich váhou, zrkadlom, fotkami, videami a konzultáciou s priateľom, ktorý pozná moje telo.

Kto je tvoj obľúbený športovec alebo fitness model?
Obdivujem veľa ľudí, či už mužov alebo ženy. Nemám žiadneho konkrétneho obľúbenca.

Aké doplnky výživy využívaš?
Proteínové nápoje a rozvetvené aminokyseliny BCAA. Potrebujeme bielkoviny navyše, aby sme budovali silné čisté svaly.

Aké tri tipy by si dala žene, ktorá by chcela mať takú vyšportovanú, ale ženskú postavu, ako máš ty?
Po prvé, nebojte sa cvičiť s činkami. Po druhé, jedzte dobre a čisto. Po tretie, venujte sa kardiu.

Zdroj: CutAndJacked


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist