InstagramFacebookYoutube
Pre ženy

Päť tipov, ktoré každej žene pomôžu posilniť zdravie

Autorka: Lucka  /   24. februára 2018
Päť tipov, ktoré každej žene pomôžu posilniť zdravie
Cíťte sa lepšie, trénujte tvrdšie a žite zdravšie vďaka týmto piatimi tipom, ktoré pomôžu každej žene zostať v dobrom zdraví.

Ide o tipy, ktoré nie sú konvenčné, ale prospejú vášmu zdraviu po mentálnej i fyzickej stránke.

1. Myslíte pozitívne
Nahraďte negatívne myslenie o vašom tele pozitívnymi vyhláseniami o tom, čo dokáže. Napríklad sťažnosť: „Moje stehná sú také veľké!“ nahraďte tvrdením: „Dokážem odbehnúť päť kilometrov.“ Ženy, ktoré zlepšia svoj pohľad na samé seba podľa vedcov chudnú trikrát rýchlejšie.

Článok pokračuje pod reklamou


2. Počúvajte hudbu
Počúvať hudbu, ktorú si užívate, pomáha uvoľňovať dopamín, ktorý zlepšuje vašu náladu. Hudba počas cvičenia zase zvyšuje intenzitu a dĺžku tréning, vďaka čomu viac schudnete a budete v lepšej kondícii. Počas práce zase dokáže znížiť hladinu stresu.

3. Noste správnu obuv
Znížiť riziko bolesti a zranenia počas tréningu môžete nosením správnej obuvi. Tá by mala mať korektnú veľkosť a byť dostatočne široká vzhľadom na vaše chodidlo. Trikom je obkresliť bosú nohu na papier a priložiť na stopu topánku. Ak prečnieva niektorá z čiar, topánka je malá. Zároveň, vyhýbajte sa topánkam na opätku, ktoré negatívne pôsobia na vašu nohu i chrbticu.

4. Plaťte hotovosťou, nie platobnou kartou
Ľudia, ktorí nakupujú potraviny platobnou kartou, míňajú na nákup viac peňazí, pričom neuvažujú toľko nad tým, čo kupujú. Samozrejme, míňajú aj viac peňazí na nezdravé potraviny, ktoré vášmu zdraviu nepomôžu.

5. Nakupujte s nákupným vozíkom
Je to zaujímavé, ale jedna štatistická štúdia prišla na to, že ľudia, ktorí nakupujú s nákupným vozíkom, majú trikrát väčšiu pravdepodobnosť, že si vyberú viac zdravých jedál (ovocia a zeleniny) ako tí, ktorí používajú len nákupný košík.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist