InstagramFacebookYoutube
Tréning

Ako vám obohatia tréning športové hodinky?

15. februára 2018
Ako vám obohatia tréning športové hodinky?
Záleží vám na zdraví? Potom viete, že je dôležité žiť aktívnym spôsobom života a venovať sa pravidelnému cvičeniu. Vašu snahu pritom vedia vylepšiť aj rôzne technické vychytávky, ktoré síce tvoria len drobnú časť celého procesu, ale môžu viesť k veľkým pokrokom.

Ak sa chcete udržiavať vo forme a kontrolovať svoju hmotnosť, mali by ste sa venovať aeróbnym činnostiam, akou je aj populárny beh. Ten pritom nedokážu obohatiť len kvalitné tenisky, oblečenie či doplnky výživy, ale aj technológie, medzi ktoré patria aj športové hodinky.

Možno si poviete, že na sledovanie času vám postačia aj bežné hodinky. Tie športové však obsahujú funkcie, vďaka ktorým môžete získavať cenné informácie pre optimalizovanie vášho tréningu, či už ste začiatočníkom alebo skúseným cvičencom.

Článok pokračuje pod reklamou


Prečo by ste mali zvážiť používanie športových hodiniek?

1. Monitorujú viac ako len čas – pri behu chcete vedieť, aký čas ste zabehli. Športové hodinky však umožňujú monitorovať aj frekvenciu srdca, vašu rýchlosť, počet prejdených krokov a samozrejmosťou sú aj stopky či budík. Niektoré modely pritom disponujú aj pokročilejšími funkciami, ako sú kompas, navigácia, výškomer, barometer či varovanie pred búrkou.

2. Nahradia váš manuálny zápisník – väčšina športových hodiniek disponuje aj funkciou zosynchronizovanie s počítačom alebo mobilným telefónom. Vďaka tomu môžete cez špecializované aplikácie mať vďaka pár kliknutiam zaznamenávané vaše výkony. Odpadne vám teda povinnosť starať sa o zápisník.

3. Pomôžu vám vylepšiť váš tréning – vďaka získaným údajom a ich prepojením s aplikáciami môžete analyzovať svoje tréningové snaženie, zistiť, kde máte rezervy a na čom by ste mali zapracovať. Jasne vidíte, či dodržiavate stanovený plán.

4. Poskytnú vám motiváciu – vďaka športovým hodinkám budete motivovaní podávať lepšie výkony ako v predošlých tréningoch. Zároveň zvýšia koncentráciu na samotný výkon, pretože odstránia rôzne myšlienkové pochody a prepočty, ktoré by ste museli robiť bez nich.

5. Sú odolné a všestranné – oproti bežným hodinkám sú tie športové budované tak, aby vydržali vyššiu záťaž. Sú odolné a dajú sa využiť nie len pri behaní, bicyklovaní či turistike, ale aj pri plávaní. Odolávajú vode, nárazom i škrabancom.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist