InstagramFacebookYoutube
Motivácia

Päť vecí, ktoré zastavia vaše chudnutie

13. mája 2018
Päť vecí, ktoré zastavia vaše chudnutie
Ak neregistrujete počas dlhšieho obdobia úspechy v chudnutí, určite na to existuje nejaký dôvod. Aby ste ďalej napredovali, musíte ho včas nájsť. My vám prinášame tri príčiny, ktoré by mohli byť tým dôvodom, ktorý vás frustruje.

Často sú dôvody stagnácie mentálneho charakteru, resp. nedostatku motivácie pristupovať k celému procesu poctivo a zodpovedne. Medzi tie významné patria:

1. Strach zo zlyhania
Bojíte sa, že cieľ nedosiahnete a niekomu budete na smiech? Strach vás môže paralyzovať a stratíte vďaka nemu chuť urobiť niečo pre vaše ciele. Viac ako na výsledok by ste sa však mali koncentrovať na proces. Nekoncentrujte sa na určitú cieľovú váhu, ale na poctivé trénovanie a každodenné správne stravovacie návyky.

Článok pokračuje pod reklamou


2. Nízka sebadôvera
Nízka sebadôvera negatívne ovplyvňuje viaceré oblasti života, vrátane cvičenie a jedenia, resp. transformácie tela. Nízka sebadôvera sa prejavuje aj depresiou, podráždenosťou, stránením sa spoločnosti, poruchami stravovania, závislosťami, problémami so vzťahmi a komunikáciou. Ak budete mať sebadôveru vysokú, budete si veriť a budete pristupovať k chudnutiu energickejšie. Poradiť by vám mohol najlepšie expert na psychológiu. Základom je zmena myslenia.

3. Neadekvátny prístup
Mnoho ľudí príde do posilňovne len preto, aby sa nepovedalo... Rýchlo si docvičia tréning a už viac svoju snahu neriešia. Potom sa čudujú, že nemajú výsledky. Chudnutie si vyžaduje lepší prístup. Musíte cvičenie brať poctivo, musíte brať poctivo aj stravu. Musíte akceptovať to, že zmena si vyžaduje veľa tvrdej práce. Tá však nemôže byť až príliš tvrdá. Musíte to brať aj rozumne, nemôžete hladovať, nemôžete ignorovať bolesti a iné potenciálne zdravotné problémy. Telu musíte dopriať aj čas na zotavenie.

4. Skepticizmus
Existuje veľa cvičebných plánov a druhov diét, ktoré nikam nevedú. Teda vedú, k sklamaniu. Preto už toho máte možno dosť a vzdávate svoju snahu so skepticizmom. Poviete si: „Aj tak mi už nič nepomôže.“ Vy sa však nemôžete vzdávať. Skúste si nájsť tie správne metódy chudnutia. Najlepšie sú tie, ktoré sú overené dlhými rokmi, nie sú módne a nezachádzajú do extrémov.

5. Nedostatok vytrvalosti a trpezlivosti
Základom úspešnej transformácie je okrem správneho naladenia, tvrdej a rozumnej práce, aj vytrvalosť. Musíte pochopiť, že zmena tela sa nedeje zo dna na deň a nemusí to byť ani v priebehu niekoľkých týždňov. Musíte byť trpezliví a tešiť sa aj z malých pokrokov.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist