InstagramFacebookYoutube
Pre ženy

Dostali ste kompliment? Takto naň nereagujte

Autorka: Lucka  /   26. mája 2018
Dostali ste kompliment? Takto naň nereagujte
Niektoré ženy majú problém prijať kompliment tým správnym spôsobom. Zaspomínajte si na to, ako ste reagovali naposledy, keď vám niekto povedal niečo pozitívne. Bola vaša reakcia správna?

Mnoho ľudí nevie, ako reagovať na komplimenty a zo strachu z toho, že budú pôsobiť arogantne alebo namyslene, neurobia tu správnu vec – neprijmú kompliment a nepoďakujú zaň. Rozhodne by ste nemali hovoriť nasledujúce veci, ktoré znižujú sebadôveru, oslabujú váš obraz a môžu negatívne ovplyvniť aj autora milých slov:

1. „Ale to nie je pravda!“
Ak vám niekto pripomenie, aká ste skvelá, autor komplimentu sa chce uistiť, že vaša snaha nezostane nepovšimnutá. Ak sa namiesto úsmevu a poďakovania začnete naťahovať o tom, že to nie je pravda, neukážete tým žiadne ocenenie toho, že sa vám snažili zlepšiť náladu a oceniť vás. Poznajte svoju cenu a akceptujte kompliment.

Článok pokračuje pod reklamou


2. „Naozaj? Myslíš?“
Možno si myslíte, že budete vyzerať arogantne, keď kompliment prijmete, ale takýmto spôsobom budete jeho hodnotu znižovať jeho spochybnením. Prípadne ukážete, že si neveríte. Ak prijmete kompliment za niečo, čo ste dosiahli, nebudete vôbec vyzerať arogantne, pretože je to len konštatovanie faktu. Akceptovať ho vôbec nie je nič neslušné.

3. „Áno, XYZ urobil skvelú robotu.“
Ak vám priateľka pochváli, ako dobre vyzerajú vaše vlasy, poďakujte jej. Nehovorte, že je to zásluha niekoho iného, v tomto prípade kaderníka. Ak vás vaša šéfka pochváli za dobrú prácu, nezačnite vymenovávať ľudí, na ktorých ste delegovali jednotlivé úlohy. Uvedomte si, že aj vy ste museli vynaložiť určité úsilie a akceptujte kompliment.

4. „Ale prestaň, nevieš o čom hovoríš!“
Keď niekto pozitívne zhodnotí vaše činy, prečo by ste chceli hovoriť, že si kompliment nezaslúžite? Iba tým ukazujete, že danej osobe nedôverujete alebo že jej neveríte. Iba tým naznačujete, že ich názor nemá takú cenu a že je povrchný.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist