InstagramFacebookYoutube
Výživa

Chcete cestoviny s minimom kalórií? Skúste Shirataki

15. júna 2018
Chcete cestoviny s minimom kalórií? Skúste Shirataki
Cestoviny sú pokrmom, ktorý sa dá pripraviť nekonečným množstvom spôsobov. Preto sú aj také obľúbené. Bežné cestoviny však nie sú práve ideálnym jedlom, pokiaľ je cieľom človeka schudnutie nadbytočných kilogramov. Našťastie, existuje fantastická alternatíva.

Čo by ste povedali na cestoviny, ktoré sú výživnejšie a obsahujú minimum kalórií. Možno by ste zareagovali, že ide len o zázrak z rozprávok. V skutočnosti však existuje takáto alternatíva bežných cestovín, ktorej názov je Shirataki.

Tieto zázračné cestoviny sú veľmi zdravé a na 100 gramov obsahujú len 6,4 kalórie. Keďže bežné cestoviny majú okolo 350 kalórií, možno sa to zdá nereálne. Je to však skutočne tak. Ide totiž o cestoviny vyrábané z koreňa plodiny Konjac.

Článok pokračuje pod reklamou


Táto plodina rastie v oblastí Indonézie a Japonska, preto majú aj cestoviny taký japonský názov. V Ázii sa pritom Konjac využíva už viac ako dve tisícročia a je známy svojimi prospešnými účinkami.

Samotné cestoviny sú vhodné pre tých, ktorí chcú chudnúť alebo udržiavať svoju hmotnosť a nevadí im, že sú o niečo drahšie ako bežné cestoviny. Sú však skvelé, pretože neobsahujú sacharidy, tuky, lepok, sú bohaté na vlákninu, znižujú cholesterol, sú vhodné pre diabetikov a sú aj chutné a univerzálne – dajú sa pripraviť na sladko i na slano.

Príprava konjacových cestovín pritom nie je vôbec zložitá a zaberie menej času, ako príprava bežných cestovín Najskôr ich treba dôkladne opláchnuť, pretože sa predávajú v špeciálnom konzervačnom náleve. Potom ich treba nechať povariť len jednu až dve minúty vo vriacej vode. Shirataki sa následne zlejú a doplnia omáčkou ako klasické cestoviny.

Konjacové cestoviny Shirataki nie sú na Slovensku bežné a v bežných kamenných obchodoch sa hľadajú ťažko. Na internete však nájdete niekoľko e-shopov, z ktorých si ich môžete objednať. Cena 200-gramového balenia sa pritom pohybuje zhruba od 2,30 do troch eur.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist