InstagramFacebookYoutube
Pre ženy

Chudnite a budujte silu: Štvortýždňový tréningový plán pre ženy

Autorka: Lucka  /   16. júna 2018
Chudnite a budujte silu: Štvortýždňový tréningový plán pre ženy
Behanie, bicyklovanie či nejaké iné druhy kardia sú veľmi dobrou cestou, ako spáliť nadbytočné tuky, ale skôr či neskôr vás privedú k bodu, v ktorom začnete stagnovať. Prinášame vám tréning, ktorý je síce zameraný primárne na posilnenie svalov, no ktorý vám pomôže aj s chudnutím.

Aby ste sa dostali zo stagnácie, potrebujete do svojho života zaradiť aj tréning s činkami. Pomôže vám totiž zrýchliť metabolizmus aj na niekoľko hodín po skončení cvičenia. Zrýchľuje ho aj tým, že sa postupne zväčšuje množstvo svalov na vašom tele. No nebojte sa, kulturistkou sa nestanete.

Tento štvortýždňový tréning vám pomôže posilniť svaly, vybudovať nové a zároveň dostať vás zo stagnácie v chudnutí, do ktorej ste sa dostali týždňami vyhradenými kardio tréningu. Cvičiť ho budete len dvakrát týždenne, pričom medzi tréningami musia byť aspoň dva dni voľné. Kardio cez dni voľna robiť môžete.

Článok pokračuje pod reklamou


Každý týždeň budete robiť rovnaké cviky, no každý týždeň bude o niečo zložitejší. Môže za to menenie ostatných premenných, ako sú čas oddychu, počet sérií, opakovaní či množstva kilogramov na činkách.

1. týždeň
Každý cvik vykonávate v troch sériách po 12 opakovaní. Medzi sériami odpočívate 30 sekúnd. Váhu si vyberte takú, aby bolo pre vás ťažké vykonať posledné dve opakovania, ale nemohli by ste už urobiť 13. opakovanie.

2. týždeň
V tomto týždni budete tiež robiť každý cvik v troch sériách, ale tentokrát bude mať každá séria až 15 opakovaní a oddych medzi sériami sa skráti na 15 sekúnd. Bude to náročné, ale stojí to za to.

3. týždeň
V tomto týždni budete vykonávať cviky ako kruhový tréning. Vykonáte jeden cvik za druhým v jednej sérii bez prestávky. Keď dokončíte posledný cvik, dáte si pauzu na jednu minútu a celý takáto „okruh“ zopakujete ešte dvakrát. Počet opakovaní? 15.

4. týždeň
V tomto týždni budete opäť cvičiť kruhovým spôsobom, ale budete robiť len 12 opakovaní. Namiesto troch „okruhov“ však vykonáte až štyri a oddych medzi nimi bude čo najmenší – ideálne žiaden, pri najhoršom 30-sekundový.

A takto vyzerá zloženie tréningov:

Tréning 1
Cvik
Leg Press
Baletné drepy s jednoručkou
Príťahy spodnej kladky (veslovanie)
Kladivové bicepsové zdvihy

Tréning 2
Cvik
Leg Press
Výpady
Rozpažovanie s jednoručkami
Tlaky nad hlavu s jednoručkami v stoji
Tricepsové stláčanie hornej kladky



Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist