InstagramFacebookYoutube
Pre ženy

Prinesie vám plastická operácia skutočne vysnívaný zadok?

03. novembra 2018
Prinesie vám plastická operácia skutočne vysnívaný zadok?
Ak trávite dlhé hodiny v posilňovni drepovaním s nádejou, že si vybudujete špičkový zadok, možno vám niekedy napadlo, či by nebola aj rýchlejšia a ľahšia cesta. A veru existuje. Je však aj lepšia?

Ide o zväčšovanie a modeláciu zadku pomocou plastickej chirurgie.

Tieto zákroky sú čoraz populárnejšie. Popularitu získali na západe a hlavne v Spojených štátoch amerických, kde sa v roku 2017 urobilo až takmer 21 tisíc takýchto operácií. Drvivá väčšina pacientov je po zákroku spokojná. Stojí to však skutočne za to?

Článok pokračuje pod reklamou


V prvom rade je potrebné povedať, že existujú tri hlavné metódy, ako si dať upraviť zadok – zväčšenie a modelácia zadku vlastným tukom, silikónovými implantátmi a silikónovými injekciami.

Bez ohľadu na metódu je zotavovanie sa z takýchto zákrokov náročné. Sedieť nemôžete niekoľko týždňov, pokojne aj mesiac. To isté platí aj o ležaní na chrbte. Je to bolestivé a na nejakú dobu budete mať obmedzený život.

Najlepšou metódu je tvarovanie zadku vlastným tukom, ale aj tá má svoje riziká – možné krvné zrazeniny, zmeny citlivosti či uvoľňovanie tuku do krvného obehu.

Nie všetky ženy sú však vhodné pre túto metódu. Ich najlepšou alternatívou sú silikónové implantáty, u ktorých je však ťažšie dosiahnuť „prirodzený“ efekt. Sú drahšie a tiež nie sú so sebou riziká. Samozrejme, čím sú väčšie, tým sú aj riziká vyššie. Ide o infekcie, chronickú bolesť či posuny implantátov.

Úplne najhoršou metódou sú silikónové injekcie. Sú dostupné a lacnejšie, ale ich riziká sú obrovské a v krajnom prípade by mohli spôsobiť aj smrť.

No a ako odpovedať na našu otázku? Plastická chirurgia ponúka rýchly spôsob, ako sa dopracovať k zadku snov. Musíte však investovať peniaze, pretrpieť si bolesť a tŕpnuť nad tým, či sa u vás nevyvinie nejaký problém.

Lepšie by teda vo všeobecnosti bolo, ak by ste boli trpezlivé a držali sa staromódnej techniky budovania príťažlivého zadku – tréningu v posilňovni. Zadok stimulujú cviky ako drepy, výpady či dvíhanie panvy.

Hodiť by sa vám mohli aj tieto články:
Skvelé cviky pre pevný zadok
Päť tréningových aktivít, ktorými si vybudujete pevný zadok
Tréning na vyrysovanie zadku a nôh



Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist