InstagramFacebookYoutube
Suplementy

Vytunujte si suplementy III. – kofeín a rybí olej

07. novembra 2018
Vytunujte si suplementy III. – kofeín a rybí olej
Doplnky výživy sú cestou, akou si zefektívniť snahu za dosahovaním svojich fitness cieľov. Aj suplementy však môžete ešte vylepšiť. V predposlednej časti tohto seriálu sa pozrieme na to, ako si môžete „vytunovať“ kofeín a rybí olej.

Kofeín

Kofeín je stimulantom, ktorý vplýva na centrálny nervový systém tak, že môžete v posilňovni cvičiť s ťažšími váhami a dlhší čas. Kofeín zvyšuje vašu výkonnosť, koncentráciu, dodá vám energiu a tiež pomáha spaľovať tuky tým, že aktivuje ich vylučovanie. Keď si ho dáte pred cvičením, sú využívané ako zdroj energie.

Účinky tohto suplementu môžete ešte vylepšiť tým, že k nemu pridáte extrakt zo zeleného čaju. Tiež ide o účinný spaľovač tukov. Dosahuje to tým, že vďaka obsahu látky EGCG zvyšuje rýchlosť metabolizmu, teda zvyšuje aj množstvo kalórií spálených prirodzene. Kofeín uvoľňuje tukové bunky z tukových zásob, extrakt zeleného čaju pomáha k tomu, že tuk bude spaľovaný ako palivo a nevráti sa naspäť do „zásobárne“ tukov.

Článok pokračuje pod reklamou


Asi dve hodiny pred tréningom prijmite 200 až 400 mg kofeínu a k tomu asi 500 mg extraktu zeleného času. Vytvoríte tým mimoriadne potentný predtréningový stimulant a spaľovač tukov.

Rybí olej

Rybí olej je jedným z najlepších zdrojov omega-3 mastných kyselín, ktoré majú prospešné účinky pre vaše zdravie. Okrem toho však poskytuje aj prospešné účinky pre športovcov – pomáha spaľovať tuky, zefektívňuje rast svalov a podporuje stav kĺbov.

Vylepšiť ho môžete o olej z kôrovcov, ktorý väčšinou nájdete pod označením „Krill“. Obsahuje v omnoho väčšom množstve špecifickú formu omega-3 mastných kyselín. Vďaka nej je bioaktívnejší, vďaka čomu telo zase absorbuje mastné kyseliny efektívnejšie. Táto forma, fosfatidylserín, je presne tým typom molekúl, ktoré naše telá využívajú v bunkových membránach.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist