InstagramFacebookYoutube
Tréning

Domácu posilňovňu má stále čoraz viac ľudí. Čo v nej nesmie chýbať?

Autor: PR článok  /   31. októbra 2018
Domácu posilňovňu má stále čoraz viac ľudí.  Čo v nej nesmie chýbať?
Vlastná domáca posilňovňa v dnešnej dobe nie je ničím výnimočným a teší sa z nej čoraz viac športových nadšencov. Dôvodov, prečo tento trend neustále stúpa je viacero a ľudia sa doslova predbiehajú v tom, aké novinky si do svojho fitka zaobstarajú. Možno ste sa rozhodli pre domácu telocvičňu najmä kvôli času, ktorého nemáte počas dňa veľa a cvičenie nechcete v žiadnom prípade zanedbať. V tomto prípade je súprava športových pomôcok v domácom prostredí to najlepšie riešenie, pretože ich môžete využiť nielen počas pozerania televízie, ale aj iných domácich aktivít. Okrem toho ušetríte čas a môžete ho využiť užitočnejším spôsobom, ako zbytočným cestovaním.

Domáce fitko je dobrou voľbou aj pre ľudí, ktorí majú radi súkromie a cvičenie v preplnenom priestore im robí problém. Na to, aby ste si doma zacvičili môžete využiť nielen prázdnu izbu, ale aj pivnicu, garáž alebo väčší šatník. Záleží len na tom, koľko priestoru potrebujete a aké veľké vybavenie si chcete zaobstarať. Dobrou správou však je, že na funkčné precvičovanie celého tela nepotrebujete desiatky obrovských strojov, ale postačí pár menších pomôcok, ktoré dokážete doma ľahko umiestniť a skladovať.

Súčasťou základného vybavenia privátnej posilňovne by mali byť jednoznačne fitness doplnky menších rozmerov, ktoré viete použiť na niekoľko užitočných cvikov. Ide napríklad o fitness podložky, ktorých veľkosť a farbu si viete vybrať podľa vašich želaní. Okrem toho, že sú ľahké, dobre skladovateľné a protišmykové, viete ich využiť aj na precvičovanie jógy, aerobicu alebo gymnastiky.

V prípade, že máte problémy s chrbticou alebo sedavé zamestnanie, zaobstarať by ste si mali fitness loptu, ktorá má široké možnosti využitia. Môžete na nej nielen precvičovať aerobic a gymnastiku, ale aj posilňovať celé telo a najmä chrbtovú časť. Súčasťou domáceho fitka by mala byť aj balančná podložka, ktorá sa stále viac teší obľube športovcov. Vhodná je na rôzne cviky, ktorými viete precvičiť nielen nohy a zadok, ale aj ruky a brucho. Dôležité je len vedieť, ako ju správne používať a stane sa neoddeliteľnou súčasťou každého vášho tréningu. Výbornou fitness pomôckou sú aj rebriny, no treba mať priestor na ich umiestnenie. Ak takúto príležitosť máte určite neváhajte, pretože si na nich dokážete precvičiť celé telo.



V prípade, že máte v domácnosti dostatok priestoru ešte na niečo väčšie, zaobstarajte si trampolínu, ktorá je síce špecifickou športovou pomôckou, no za to poriadne užitočnou. Hoci ju obľubujú najmä ženy a deti, dokážu si na nej poriadne zacvičiť aj muži. Skvelou voľbou je pre športovcov, ktorí potrebujú intenzívne a fyzicky náročné cviky, ktorými spália čo najviac tuku. Na trhu je k dispozícii niekoľko druhov, pričom si môžete vybrať rôzne veľkosti a prevedenia v rôznych cenových skupinách. Ak ste náročnejší a chcete do vlastnej posilňovne investovať aj viac financií, odporúčame nezabudnúť napríklad na bežecký pás alebo rotoped, vďaka ktorým sa budete cítiť ako v naozajstnom fitku. Tieto druhy fitness pomôcok sú určené najmä pre tých, ktorí chcú nielen spaľovať tuky, ale aj zlepšovať svoju kondíciu. Ak máte doma kardio stroje, nemusíte sa prispôsobovať počasiu vonku a svoj tréning si dokážete naplánovať podľa vlastných predstáv. Pri výbere fitness vybavenia sa môžete obrátiť na známeho výrobcu a predajcu inSPORTline.

Tí z vás, ktorí majú k dispozícii záhradu, majú nielen možnosť zacvičiť si na čerstvom vzduchu, ale použiť aj fitness náradie, ktoré nie je vhodné do interiéru. Na mysli máme napríklad športové a atletické pomôcky, ktoré sú nevyhnutnou súčasťou kondičných tréningov zameraných na spaľovanie tuku. Nemusíte mať pritom dvor veľký ako futbalové ihrisko, postačí vám pár metrov priestoru, kde si ich viete rozložiť. Ich výhodami je nielen ľahká skladovateľnosť, ale aj malá váha, bezpečnosť a účelovosť. V lete tak môžete interiérovú posilňovňu vymeniť za exteriér, kde sa vám bude na čerstvom vzduchu cvičiť omnoho lepšie. Do pozornosti dávame napríklad stojany, slalomové tyče, prekážky, bradlá alebo laná na šplhanie, ktoré nemajú k dispozícii ani veľké fitness centrá. Všetko potrebné nájdete v špecializovaných športových obchodoch, kde je neuveriteľné množstvo sortimentu, z ktorého si môžete vyberať stále niečo nové.

Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist