InstagramFacebookYoutube
Pre ženy

Obľúbený tréning brucha Ashley Kaltwasser + tipy k tréningu

08. decembra 2018
Profesionálna pretekárka v kategórii Bikini Pro a jedna z najväčších hviezd tohto športu, Ashley Kaltwasserová, sa pre magazín Oxygen podelila o svoj obľúbený tréning brucha a tipy k cvičeniu tejto svalovej partie.

Katlwasserová najskôr skonštatovala, že je 100-percentnou pravdou tvrdenie, že tehličky sa rodia v kuchyni. Podotkla však, že tréning je neoddeliteľnou súčasťou ich rozvoja. Bez neho by nebolo diétou čo odhaľovať.

Ona samotná cvičí brucho dvakrát týždenne a to krátko, ale efektívne. Jej obľúbený tréning brušných svalov je kruhový. Trikrát teda zopakuje sekvenciu piatich cvikov, ktoré sú uvedené v tabuľke. Všetky robí po sebe s minimálnymi až žiadnymi prestávkami.

Článok pokračuje pod reklamou


Tréning brucha Ashley Kaltwasser
Cvik Opakovania/Trvanie
Zdvihnuté nohy pred telom v 90-stupňovom uhle (na bradlách) 60 sekúnd
Obrátené skracovačky 30
Ruský kolotoč (russian twist) 20 na každú stranu
Flutter kicks 60 sekúnd
V-up 10
Zopakovať celé trikrát.

Ďalej aj rekreačným cvičenkám radí, aby využívali vysoko intenzívny intervalový tréning. Vďaka nemu podporia množstvo spálených tukov, ktoré urýchlia proces odhalenie tehličiek.

K štandardným cvikom na brucho sa zase nemusia báť pridávať dodatočnú záťaž, či už pomocou kotúča, gumových pásov alebo záťaže na členky. Netreba sa báť cvičiť brucho s ťažkými váhami.

Pri cvičení brucha zdôrazňuje aj skutočnosť, že ide o svalovú partiu, ktorá je rovnaká ako iné – potrebuje aj niekoľko dní na zotavenie. Ona trénuje brucho v pondelky a štvrtky a nikdy nie dva dni po sebe.

Pri vykonávaní cvikov treba robiť pohyb pomaly kontrolovane a koncentrovať sa na kontrakcie svalov. A na záver ešte pripomína, že pre kvalitné brucho musíte mať aj kvalitnú stravu a piť veľa vody.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist