InstagramFacebookYoutube
Tréning

Sparťanský tréning hrudníka

20. decembra 2018
Sparťanský tréning hrudníka
Túžite po väčšom a vytvarovanejšom hrudníku? Prinášame vám tréning, ktorým rozvoj svojich prsných svalov pozdvihnete na novú úroveň. Inšpiráciou budú bojovníci zo Sparty.

Sparťania boli odhodlaní a pracovití natoľko, že si vybojovali pevné miesto v svetovej histórii. Do dnešného dňa inšpirujú mužov, ktorí chcú byť ako oni. Ak chcú mať takú postavu a taký mocný hrudník, musia sa pripraviť na tvrdú prácu.

Hrudník je pýchou mužského tela. Ak ho chcete mať špičkový, nemôžete sa spoliehať len na benčpres. Musíte ho precvičiť zo všetkých strán. K tomuto vám pomôže aj tento tréning, v ktorom sú cviky vybrané tak, že zohľadňujú anatómiu a funkciu prsných svalov.

Článok pokračuje pod reklamou


Na úvod tréningu sa budeme držať nižšieho počtu opakovaní, čím budeme primárne budovať silu. Medzi sériami budeme oddychovať dlhšie, až dve minúty, aby sa v dostatočnej miere regenerovala ATP energia. Nízke opakovania navyše podporia stimuláciu testosterónu.

V zvyšku tréningu prejdeme cez stredný rozsah opakovaní po vyšší. Cieľom bude hypertrofia a vyšťavenie svalov. Opakovania sa vykonávajú pomaly a kontrolovane, oddych medzi sériami je len 60 sekúnd.

Na záver tréningu zvýšime intenzitu supersériou a „dvadsaťjednotkami“, pri ktorých vykonáme dokopy 21 opakovaní, ale nasledujúcim spôsobom: 7 opakovaní v dolnej polovici rozsahu pohybu, 7 v hornej a 7 v celom rozsahu pohybu.

Stačí, ak budete tréning cvičiť raz týždenne, ale pre skúsenejších cvičencov odporúčame naplánovať si ho na dva dni v týždni. Medzi jednotlivými tréningami si však dajte minimálne dva dni.

Sparťanský tréning hrudníka
Cvik Série Opakovania
Tlaky s jednoručkami na šikmej lavici 3 6-8
Tlaky s jednoručkami 3 10
Superséria:
Rozpažovanie na hornej kladke
Peckdeck
4
12
15
Benčpress (dvadsaťjednotky) 2 21



Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist