InstagramFacebookYoutube
Výživa

5 alternatív ryže pre tých, čo obmedzujú sacharidy

01. februára 2019
5 alternatív ryže pre tých, čo obmedzujú sacharidy
Sacharidy sú mnohými neprávom zatracované. Na ich príjme nie je nič zlé, ak si vyberáte tie správne druhy a ak ich jete s mierou. Ak ste však na diéte, ktorá si vyžaduje obmedzenie ich príjmu, možno by vás zaujímalo ako nahradíte niektoré jedlá. Napríklad takú ryžu.

Ryža je obľúbeným pokrmom, ktorý sa ľahko pripravuje, ľahko skladuje, všestranne využíva a ktorý by mal mať svoje miesto aj v zdravej výžive. Jej nevýhodou je vysoký obsah sacharidov. Čo môžeme využiť ako alternatívy s nižším množstvom karbohydrátov?

1. Shirataki ryža - už sme písali o zázračných cestovinách Shirataki. Z koreňa konjacu sa však vyrába aj ryža, ktorá sacharidy skoro ani neobsahuje. Na 100 gramov má len okolo 5 kalórií. Jej nevýhodou je cena.

Článok pokračuje pod reklamou


2. Karfiolová ryža - ide o takmer dokonalého náhradníka klasickej ryže a dokonca sa na ňu aj podobá. Ľahko sa pripravuje a je chutná. Jedna šálka pritom obsahuje len štyri gramy sacharidov, teda o 33 gramov menej ako ryža.

3. Brokolicová ryža - je podobná ako karfiolová, len je zelenšia. Tiež obsahuje na šálku len štyri gramy sacharidov, ale aj hromadu ďalších zdraviu prospešných živín.

4. Kapustová ryža - ryža vytvorená z kapusty nemá rovnakú konzistenciu ako klasická ryža, ale ľahko sa na to zvyká. Jedna šálka obsahuje len 12 gramov sacharidov. Navyše, kapusta bojuje proti rakovine i ochoreniam srdca. Ak vám po nej nafúkne brucho, pridajte do nej viac byliniek, ako je tymian, kôprvová vňať či estragón.

5. Hríby - ak netrváte na tom, aby alternatíva vyzerala ako ryža, potom môžete považovať za eventualitu aj hríby. Jedna šálka nakrájaných hríbov obsahuje len dva gramy sacharidov. A tiež neobsahujú veľa kalórií.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist