InstagramFacebookYoutube
Zaujímavosti

Ľudia, ktorí jedávajú viac morských jedál, majú viac sexu

24. februára 2019
Ľudia, ktorí jedávajú viac morských jedál, majú viac sexu
Hľadáte ďalší dôvod, prečo by ste mali ryby pridať do svojho jedálnička? Máme ho tu pre vás. V nedávnej štúdii vedci zistili, že morské jedlo pomáha k lepšiemu sexuálnemu životu. A aj k ľahšiemu plodeniu potomkov.

Ryby sú výborným zdrojom bielkovín, vitamínu D a zdraviu prospešných omega-3 mastných kyselín. Teraz už budete vedieť aj to, že vám zlepšia intímny život. K tomuto záveru prišli experti z Harvardovej školy verejného zdravia.

Do štúdie bolo zahrnutých 501 párov, ktoré sa snažili splodiť dieťa. Štyri roky si pritom zaznamenávali denný príjem morských jedál, vrátane rýb a ustríc. Tiež si zaznamenávali dni, v ktoré mali pohlavný styk. Výskumníci páry monitorovali rok alebo až dovtedy, kým partnerka neotehotnela.

Článok pokračuje pod reklamou


Analýzou sa zistilo, že muži a ženy, ktorí konzumovali viac ako dve porcie morského jedla týždenne, mali sex častejšie ako tí, ktorí konzumovali menej morského jedla. Taktiež otehotneli skôr, dokonca aj vtedy, ak vedci pri čase zohľadnili zvýšenú sexuálnu aktivitu.

Ľudia s vyšším príjmom morských plodov mali o 22 percent vyššiu frekvenciu pohlavného styku a až 92 percent takýchto párov zakončilo svoju misiu splodiť potomkov do jedného roka.

Výskumníci si nie sú celkom istí, prečo majú plody mora takýto vplyv. Ustrice sú známe tým, že podporujú libido pre vysoký obsah zinku. Vedci však nepracovali na tom, aby to potvrdili. Podľa nich je tiež možné, že sexuálnu aktivitu zvýšilo aj to, že páry mávali spolu častejšie spoločné večere.

Pokiaľ ide o plodenie detí, predpokladá sa, že za vyššiu efektivitu môžu omega-3 mastné kyseliny z rýb. Tieto mastné kyseliny totiž zvyšujú kvalitu semena, pravdepodobnosť ovulácie a hladinu progesterónu.

Ženy sa pritom typicky snažia rybám vyhýbať pred a počas tehotenstva z obáv z ortuti, ktorú by mohli ryby obsahovať. Podľa autorky štúdie Audrey Gaskinsovej však nemusia mať takéto obavy, pretože obsah ortuti je minimálny a konzumácia rýb z obchodov je bezpečná.

zdroj: Prevention


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist