InstagramFacebookYoutube
Suplementy

Tieto tri látky vám pomôžu schudnúť

27. marca 2019
Tieto tri látky vám pomôžu schudnúť
Všetci významní výrobcovia športových doplnkov výživy tvrdia, že ich spaľovače tukov sú najlepšie. Väčšinou to však pravda nie je. Ak chcete vsadiť na istotu, potom si vyberte tri základné látky, ktoré chudnutie skutočne podporujú.

Spaľovače tukov patria medzi dojné kravy priemyslu so suplementami a väčšina z nich nefunguje. A ani tie, čo fungujú, neurobia prácu za vás a len vám vašu cestu jemne uľahčia. Ak chcete tie najefektívnejšie, potom hľadajte tieto tri látky:

Kofeín

Kofeín je najpopulárnejšou látkou využívanou v komplexných spaľovačoch tukov. Dôvod je jednoduchý – funguje. Človeka ako stimulant nabudí, a tak je koncentrovanejší a v posilňovni podáva lepšie výkony. Okrem toho sa zvyšuje pokojový metabolizmus, a tak sa kalórie spaľujú o trochu rýchlejšie, čo podporuje chudnutie. Pri dlhodobom užívaní si však telo vytvára toleranciu a jeho účinky slabnú. Hodí sa tak predovšetkým na krátkodobé užívanie

Článok pokračuje pod reklamou


Synefrín

V minulosti populárny efedrín bol po stránke chudnutia snáď tým najefektívnejším, čo bolo dostupné. Nanešťastie, išlo o návykovú látku, ktorá je už zakázaná. Dostupná je však prírodná alternatíva, tzv. synefrín. Funguje podobne ako efedrín – urýchľuje metabolizmus, ale pochopiteľne, nie je taký silný a účinný. Stále však ide o jednu z najlepších látok na chudnutie, ktorá je využívaná často aj v komplexných spaľovačoch.

Yohimbine

Yohimbine je vo svojej podstate tiež podobný efedrínu. Tiež je to stimulant, ktorý funguje, ale trochu na inej báze – blokuje iné receptory. Štúdie potvrdili, že u zdravých mužov táto látka podporovala vlastnosti adrenalínu spaľovať tuky a tým pomáhať k chudnutiu. Tento doplnok sa hodí viac pre ľudí v lepšej kondícii, ktorí ešte chcú spáliť posledné vrstvy podkožného tuku. Pre ľudí s väčšou nadváhou sú lepšie vyššie uvedené látky.

Na záver treba dodať, že spomenuté látky patria medzi stimulanty. Preto si treba dať na ich užívanie pozor, ak nie ste v plnom zdravotnom poriadku. Vždy sa vtedy pred ich užívaním treba poradiť s lekárom.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist