InstagramFacebookYoutube
Tréning

Akými spôsobmi si z behania môžete opäť urobiť zábavu?

15. apríla 2019
Akými spôsobmi si z behania môžete opäť urobiť zábavu?
Máte radi behanie, ale už vás jeho neustále opakovanie začína unavovať? Obnovte vášeň k behaniu nasledujúcimi piatimi tipmi, vďaka ktorým sa z tejto vašej rutiny stane opäť zábava.

Behanie môže mať na človeka upokojujúce účinky, ale keď neustále behávate rovnakú trasu, rovnaké časy, tak sa z toho môže veľmi ľahko stať aj monotónna činnosť, ktorej chýba iskra.

Ak ste si už radosť skúšali obnoviť novými pesničkami v prehrávači, teniskami alebo fitness náramkom a nepomohlo to tak, ako ste si predstavovali, potom skúste ešte vyskúšať toto:

Článok pokračuje pod reklamou


1. Zmeňte čas behu
Ak behávate večer, vyskúšajte beh skoro ráno. Tak skoro, že ešte ani slnko poriadne nevyšlo na oblohu. Ak zase behávate ráno, skúste sa vybrať na beh večer. Možno vám bude vtedy behanie pripadať ľahšie, pretože sa celý deň hýbete a nie ste takí stuhnutí. Zároveň ste už prijali aj viac energie z jedla.

2. Vyberte sa behať inde
Ak behávate v meste, choďte behať niekde za mesto. Zmeňte prostredie. Ak behávate na vale popri rieke alebo v uliciach mesta, skúste behávať viac v prírode. A platí to ako spestrenie aj naopak. Ak behávate v teréne, skúste ísť sem-tam behať do mesta alebo na bežeckú dráhu.

3. Robte šprinty do schodov
Behávajte do kopca alebo skúste šprinty do schodov. Smerom hore budete šprintovať, smerom dole sa vrátite pomaly. Uvidíte, že už za 10 minút budete mať čo robiť, aby ste vydržali. Takýto intervalový tréning je schopný podporiť kondíciu novým spôsobom a urýchliť aj spaľovanie tukov.

4. Prijmite k sebe iného bežca
Ak behávate osamote, dokáže byť behávanie náročnejšie. Preto skúste dať šancu niekomu, aby sa k vám pripojil. Bude vám robiť spoločnosť, čas vám rýchlejšie ubehne a môžete mať medzi sebou malé bežecké výzvy.

5. Využite svoju tvorivosť
Poznáte tie aplikácie, ktoré zaznamenávajú váš beh a vedia vám vygenerovať vašu trasu na mape? Vďaka GPS meraniu sa môžete stať vskutku originálnym umelcom. Môžete skúšať behať tak, aby ste svojou trasou kreslili nejaký obraz. Skúste nabudúce absolvovať takú trasu, z ktorej urobíte napríklad domček.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist