InstagramFacebookYoutube
Pre ženy

Tréning bez náčinia pre ženy, ktoré chcú ešte schudnúť

Autor:  /   25. mája 2019
Tréning bez náčinia pre ženy, ktoré chcú ešte schudnúť
Leto sa nezadržateľne blíži a už je prakticky na dohľad. Ak ešte stále nie ste spokojné so svojou postavou a chcete na poslednú chvíľu spáliť nadbytočné tuky, potom by ste mohli zvážiť využitie tohto tréningu.

Na to, aby ste schudli, nepotrebujete žiadne špeciálne nástroje, dokonca ani takú základnú vec, akou sú činky. Potrebujete si dať len do poriadku stravu a vytvoriť si priestor pre tréning s využitím vlastného tela.

A práve takýto tréning, ktorý je vhodný pre domáce prostredie aj pre rôzne kondičné skupiny, vám teraz prinášame. Zahŕňa cviky, ktoré dajú zabrať celému telu, pomôžu ho spevniť, pomôžu spáliť kalórie a vybudovať kondíciu.

Článok pokračuje pod reklamou


Aby bol z tohto pohľadu tréning čo najefektívnejší, vykonáva sa kruhovo. To znamená, že vykonáte jeden cvik za druhým bez prestávky a po poslednom si dáte pauzu na minútu až dve, aby ste toto všetko mohli zopakovať ešte dva (začiatočníčky), tri (pokročilé) či štyrikrát (skúsené).

Skúsené cvičenkine si k tomu môžu pridať ešte inú kardiovaskulárnu aktivitu, ako je beh, plávanie či bicyklovanie. Nemala by však presiahnuť 20-30 minút.

Poďme však teraz na cviky a počty opakovaní, ktoré budeme vykonávať:

1. Panvový most – 20 opakovaní
2. Horolezec (mountain climber) – 10 opakovaní každou nohou
3. Bicyklové skracovačky – 10 opakovaní na každú stranu
4. Kľuky – 10 opakovaní
5. Drepy – 20 opakovaní
6. Zakopávania – 10 opakovaní každou nohou
7. Poskoky s odrazom znožmo – 20 opakovaní
8. Výskoky z drepu – 10 opakovaní každou nohou
9. Doska – vydržíme po dobu 10 nádychov


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist