InstagramFacebookYoutube
Pre ženy

Sedem overených tipov, ktoré vám pomôžu k štíhlemu brušku

Autorka: Lucka  /   15. júna 2019
Sedem overených tipov, ktoré vám pomôžu k štíhlemu brušku
Chcete schudnúť a mať ploché bruško? Kto by nechcel. Je na to potrebná pravidelná fyzická aktivita, napríklad kardiovaskulárny či posilňovací tréning, a vhodná diéta. Urýchliť vám tento proces môžu aj doplnky výživy a nasledujúcich sedem tipov.

Ak chcete mať skutočne štíhle bruško, uistite sa, že budete dodržiavať nasledujúce, časom overené zásady:

1. Lokálne chudnutie nefunguje – štíhla bruško vám neprinesú nekončené tréningy brušných svalov. Lokálne chudnutie v bežným podmienkach nefunguje. Musíte sa venovať kardiovaskulárnemu tréning a posilňovať si svaly celého tela, aby ste chudli z každej jeho časti.

Článok pokračuje pod reklamou


2. Kľúčové je obmedzenie prímu kalórií – chudnutie nie je o eliminovaní určitej živiny alebo určitého jedla, nie je o tom, že budete prijímať celý deň len jeden druh jedla. Môžete jesť čo chcete, pokiaľ je množstvo prijatých kalórií nižšie ako množstvo kalórií vydaných telom.

3. Neignorujte príjem tukov – jednou zo živín, ktorým sa ľudia pri diétach vyhýbať, boli tuky. Je pravdou, že obsahujú veľa kalórií, ale ani tie by ste nemali vynechávať. Snažte sa jesť zdravé druhy a pomôžete si k efektívnejšiemu chudnutiu.

4. Dôležité je piť dostatok vody – voda je veľmi dôležitá pre fungovanie celého tela a jej nedostatok vie negatívne ovplyvniť aj proces chudnutia. Tiež vám dokáže obmedziť pocity hladu.

5. Potrebujete dostatok spánku – všetci sa koncentrujú na cvičenie a diétu, ale dôležitá je aj regenerácia a jej súčasťou je aj spánok. Preto by ste mali dostatočne dlho spávať – minimálne 7 hodín, aby sa telo zregenerovalo a vy mali dostatok energie, aby vás to nelákalo prejedať sa či vynechávať tréningy.

6. Šalát pred každým jedlom pomôže – ak sa chcete naplniť, ak sa chcete uistiť, že toho zjete menej a nasýtite sa, tak pred každým jedlom zjedzte trochu šalátu. Obsahuje málo kalórií a svoju úlohu si splní na jednotku.

7. Večera by mala byť najľahším jedlom dňa – počas noci sa rýchlosť metabolizmu spomalí, čo znamená, že sa prijaté jedlo ľahšie premení na tuky. Preto by mala byť večera ľahká a obsahovať menej kalórií.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist