InstagramFacebookYoutube
Motivácia

Necítite motiváciu? Tieto tipy vám pomôžu naspäť do bežeckej nálady

23. júna 2019
Necítite motiváciu? Tieto tipy vám pomôžu naspäť do bežeckej nálady
Sú dni, keď sa od rána tešíte na to, ako si zabeháte. Nepotrebujete žiadne tipy a triky, aby ste prekonali svoju nevôľu. Sú však aj dni, v ktoré by sa nejaká externá motivácia zišla. A práve pre ten prípad vám prinášame tipy, ktoré vám pomôžu dodať elán do behania.

V prvom rade je dobré si uvedomiť, že aj keď máte radi beh, niekedy nebudete cítiť chuť si isť zabehať. Toto je celkom normálne. Tu je päť spôsobov, akými s takýmito pocitmi bojovať:

1. Povedzte si, že si zabeháte len zľahka 10 minút
Ak máte problém dostať sa z domu von, povedzte si, že budete behať len desať minút a aj to v pomalom tempe. Aj desať minút je lepších ako nič a na druhú stranu, často vás naštartujú k tomu, aby ste behali aj dlhšie. Niekedy je totiž najťažšie robiť tie prvé kroky.

Článok pokračuje pod reklamou


2. Dohodnite si beh s priateľom
Keď budete behávať s niekým iným, budete cítiť väčšiu zodpovednosť ísť behať a dokončiť svoj beh. Jednoducho, ten záväzok vás prinúti k tomu, aby ste beh nevynechali. Samozrejme, ideálne je behávať s niekým, kto je na podobnej úrovni, ale trochu vyššej od vás, aby vás motivoval k zlepšeniam. A mať k dispozícii takého človeka, ktorému nie je disciplína cudzia.

3. Pripojte sa ku komunite
Ak nemáte niekoho známeho, s kým by ste mohli behať, pripojte sa k nejakému kurzu, v ktorom sa združujú osoby s cieľom zlepšovať svoju kondíciu a zdravie. Možno aj na joge spoznáte niekoho, s kým by ste mohli chodiť na beh. Stretnete nových ľudí, ktorí vás budú motivovať ísť ďalej.

4. Kúpte si nové bežecké oblečenie alebo tenisky
Možno to znie smiešne, ale aj nové oblečenia a tenisky vás môžu motivovať k behu. Tešíte sa z nich a chcete si ich obliecť a vyskúšať. Udržujte si ich v dobrej kondícii, lebo ak vyzeráte dobre a cítite sa v oblečení dobre, ľahšie sa dostanete von na váš bežecký tréning.

5. Pripomeňte si dôvod, pre ktorý behávate
Ak potrebujete motiváciu, v prvom rade si pripomeňte, prečo by ste mali ísť behať. Pripomeňte si dôvod, prečo ste s behom vôbec začali. Je to preto, že chcete vyzerať a cítiť sa lepšie? Je to preto, že chcete zaujať opačné pohlavie? Je to preto, že sa chcete pripraviť na pretek? Budujete si kondíciu pre šport či do života? Chcete žiť zdravšie a dlhšie?


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist