InstagramFacebookYoutube
Pre ženy

Ako sa zbaviť „huspeniny“ na vnútornej strane stehien?

Autorka: Lucka  /   17. 9. 2022
Ako sa zbaviť „huspeniny“ na vnútornej strane stehien?
Doktor Brad Shoenfeld, ktorý je medzinárodne uznávaným odborníkom na fitness a cvičenie, čelil otázke, akými cvikmi by sa dala napraviť vnútorná strana stehien, ktorá pripomína huspeninu. Odpoveď priniesol magazín FitnessRx For Women a možno zaujme aj vás.

„V prvom rade vás musím varovať, že ak problém vznikol nadbytkom telesného tuku, tak fungovať nebude žiaden cvik. Cvičiť cviky na vnútornú stranu stehien by len spevnilo svaly skryté pod tukom a nezbavilo vás toho ochabnutia,“ poznamenal odborník.

Preto je dôležité zamerať sa na chudnutie a spaľovanie tukov. Tuky budú ubúdať zo všetkých oblastí tela, pričom niektoré budú tvrdohlavejšie ako iné. Zacieliť konkrétnu oblasť a pracovať len na nej, sa nedá. A platí to aj o vnútornej strane stehien.

Článok pokračuje pod reklamou


„Iba cez kombináciu správnej výživy a odhodlaného precvičovania celého tela sa zbavíme tuku na stehnách a odhalíme pevné svaly bez tuku, na ktorých rozvoji ste tak tvrdo pracovali,“ skonštatoval Schoenfeld.

Čo však, ak nie je problémom nadbytočná vrstva tuku?

Ak vám chýbajú dostatočne spevnené svaly, potom sa to dá určitými cvikmi napraviť. Hlavnými svalmi vnútornej strany stehien sú priťahovače alebo adduktory, ktoré nie sú dôležité len z estetického hľadiska, ale pomáhajú aj stabilizovať spodnú časť tela a napomáhajú k dobrému držaniu celého tela.

Precvičovať ich môžete základnými cvikmi zameranými na nohy, ako sú drepy alebo tlaky na stroji (leg press). Na to, aby ste si ich však posilnili skutočne efektívne, potrebujete sa na ne zamerať aj izolovanými cvikmi. Na to je najlepší stroj adduktor.

Ak tento stroj nemáte k dispozícii, existujú alternatívy, ktorými sa dá celkom slušne nahradiť. Precvičovať priťahovače môžete v stoji aj v ľahu s pomocou gumových pásov alebo len s využitím váhy nohy. Efektívne sú aj výpady do strany, ktoré odborník radí robiť v troch sériách po 8-12 opakovaní s tým, že posledné opakovania sa budú robiť skutočne ťažko.

„Je to môj osobný favorit na vnútornú stranu stehien. Priťahovače sú v pozícii priamo oproti gravitácii a pretože ste schopné využívať ťažšie váhy na jednoručkách, skutočne ich týmto cvikom stimulujete k rozvoju,“ poznamenal.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist